24 august 2014 20:44

Nike lancerer første blade jern i 10 år

Forside UDSTYR Nike lancerer første blade jern i 10 år
Af Søren Kragh

På Liberty National Golf Club var Tiger Woods og Rory McIlroy mødt op, til lancering af Nike´s nye jern-familie der går under navnet Vapor. Der er nu 3 nye jern-typer på vej, og blandt dem er Nike´s første blade i 10 år.

Så er der nye vapor jern fra Nike - key er at man har centreret energien i midten af alle tre jerntyper, og så lanceres der baldes for første gang i 10 år.

Så er der nye vapor jern fra Nike – key er at man har centreret energien i midten af alle tre jerntyper, og så lanceres der baldes for første gang i 10 år.

Nike fortæller at den drivende kraft bagved udviklingen af de nye jern er feedback fra spillere i marken. Der skulle ifølge producenten være blevet lyttet intenst til feedback og ønsker fra spillere, og dette er alt sammen blevet indbygget i den nye Vapor familie.

Et godt eksempel er Tiger Woods selv. Her noterede produktteamet fra Nike at Tigers slag sad lige midt i køllehovedet, og ikke fra midten ned mod sålen, hvor den meste kraft ellers er samlet.

De kompencerede med mere vægt på Tiger´s  blades ude i tåen, og trak på den måde mere saft og energi ind i midten. Og det virkede!

Tigers feedback er at han fik en smule mere længde, men bedst af alt følte han at slagene kom bedre igang, og at han oplevede en bedre boldflugt. Altså et godt eksempel på en ret bemærkelsesværdig opdagelse, der blev taget hånd om, og bygget ind i Tigers blades.

D aman fandt ud af at Tiger Woods behøvede al energien samlet i centeret af jernene, borede man hul og satte vægtlod i Vapor blade jernene.

D aman fandt ud af at Tiger Woods behøvede al energien samlet i centeret af jernene, borede man hul og satte vægtlod i Vapor blade jernene.

Normalet ville Nike forsøge at opnå dette via Muscle technologien, hvor der findes en vej gennem geometri, men i Tigers jern har man boret hul i jernene og kompenseret med et tungsten vægtlod. sådan er vægten altså gået fra sål til midten af jernene, hvor tiger har bedst effekt.

Nike har lyttet intenst til spillere rundt omkring i verden, og det er blevet til beslutningen om at lave det første blade sæt i 10 år. Til sammen kommer der nu tre typer jern i Vapor familien, og det er:

Vapor Pro, Vapor Pro Combo og Vapor Speed. 

De nye Nike Vapor Pro jern er bygget med ny modern muscle geometri, som flytter energien fra hælen op til center af køllehovedet. Det giver bedre træf, boldflugt og en smule mere længde. selve jernene har fået lidt ekstra længde medens  de har fået et lavere og moderne køllehoved.

Vapor Pro Combe jernene flyter ligesom pro-udgaven energien fra hæl op til center af jernene. Der er indbygget mere tilgivelse, men samtidigt lagt vægt på at du skal kunne arbejde med bolden trods alt.

Vapor speed giver maksimum tilgivelse, og har ligesom d andre samlet saft og energien i midten. Men der er meget vægt fremad og så er der yderligere dybde i midten af jernene, sådan at du får fremdrift, højde og masser af tilgivelse ind fra siderne, som korrigerer for eventuelle skæverter.

Vapor familien frigives til salg fra november måned.

Ingen relaterede nyheder