11 april 2018 10:43

Tre fantastiske og udfordrende yoga øvelser for golf spillere

Forside UDSTYR Tre fantastiske og udfordrende yoga øvelser for golf spillere
Af Golfonline

Flertallet af golfere oplever med jævne mellemrum smerter i forbindelse med spillet. Det skyldes, at et golf sving kræver stor rækkevidde og fleksibilitet af dine skuldre og din rygsøjle.

Uanset om du spiller golf på professionelt plan eller kun kommer på greenen en gang om måneden, behøver du ikke acceptere smerter i forbindelse med dit spil. Prøv for eksempel disse tre supergode og hårde yoga øvelser – tre gratis chancer for at smertefri!

Trekanten

 

Denne klassiske yoga stilling er en ren helsekur for din rygsøjle, din hofte, og dit fundament, dvs. styrken i dine ben og dine fødder. På den måde har den næsten alt det, du kunne ønske dig som golfer!

 

  1. Stil dig med ca. en meters afstand imellem fødderne
  2. Roter din venstre fod 90 grader ud, og din højre fod ca. 45 grader indad – du forsøger stadigvæk at holde overkroppen pegende lige frem.
  3. Stræk armene ud til siden, tag en dyb indånding og udvid brystet
  4. Ræk så langt frem du kan med din venstre hånd i en lige linje med din venstre fod. Når du ikke kan komme længere frem, lader du venstre hånd hvile på indersiden af din venstre ankel, og kigger op efter din højre hånd, der rækker lige op i luften – du er nu i trekanten!

 

Bliv i trekanten i ca. 5 dybe vejrtrækninger, før du laver den igen til den modsatte side. Imens du er i stillingen, så tænk på at bevare aktivitet i lårmuskler, holde rygsøjlen lige, og at tvinge højre side af hoften bagud. Når du mestrer denne øvelse, vil du opleve meget større velvære i din ryg og din hofte!

 

Den forvredne løber

 

Den helt store udfordring i golfsvinget er den vandrette rotation af overkroppen, som involverer et stort antal muskler, inklusive den følsomme serratus anterior (også kaldet roulette-musklen), der hæfter på dine ribben. Overbelastning af disse muskler kan for alvor tage juicen ud af dit golfslag, så det er vigtigt, at du får motioneret dem ordentligt.

 

I den forvredne løber kombineres den vandrette rotation af overkroppen med en bredstående stilling, og skaber en udfordring for både mavemuskler, mellemgulv, og serratus:

 

  1. Stil dig i en høj løber (også kaldet et lunge) med højre fod forrest og saml hænderne foran brystet
  2. Roter overkroppen i højre retning
  3. Læn dig fremover, placer din venstre albue på ydersiden af dit højre knæ, og kig op – du er i den forvredne løber!

 

Bliv stående i stillingen i 5-10 vejrtrækninger. Du vil nok opleve, at din vejrtrækning er besværliggjort en smule, da siderotationen lægger pres på dit mellemgulv (diaphragma). Bevar en spænding mellem dine håndflader, såvel som mellem din albue og dit knæ. Gentag stillingen med venstre fod forrest.

 

Prasaritha padottanasana C

 

De fleste yoga stillinger har sanskrit navne, og sommetider er der desværre ikke rigtigt et godt dansk navn for dem. Det besværlige navn til trods, er prasasaritha padottasana C dog en nem og kraftfuld stilling, der formår at løsne op i både skuldre, baglår og nedre ryg, samtidig!

 

  1. Stil dig med så stor afstand mellem fødderne, at dine ankler er under dine fingerspidser, når du har armene strakt ud til siden. Lad begge dine fødder pege ligefrem, og tjek at dine ankler hverken hælder indad eller udad. Hold knæene strakt eller let bøjede.
  2. Lav dine hænder til en kugle bag ryggen, skyd brystet frem, og stræk dine albuer. Hvis dine skuldre ikke er smidige nok til at du kan holde hænderne samlet når du strækker albuerne, så hold fast om et lille håndklæde eller et bælte.
  3. Læn dig forover samtidig med at du ånder ud, lad dine hænder synke ned bag hovedet, og lad toppen af dit hoved synke mod underlaget.

 

Folk der er ekstremt smidige kan nå jorden under dem med toppen af hovedet, når de er i denne stilling, men det er intet succes kriterium, så stå imod fristelsen til at sprede fødderne mere ud for at komme dybere med hovedet. Slap af i skuldre og nakke, og tag 3-5 dybe vejrtrækninger, mens prasaritha padottanasana gør mirakler for dine skuldre, baglår og nedre ryg.