28 marts 2018 13:03

C More-podcast om livet på Challenge Tour

Forside UDSTYR C More-podcast om livet på Challenge Tour
Af cmore Golf

Niveauet er steget på Challenge Touren, fortæller Joachim B. Hansen, der håber at avancere til European Tour. Det fortæller den 27-årige golfspiller i seneste udgave af Chip In, der er C More Golfs podcast.

Chip In har mødt Victor Østerby og Joachim B. Hansen til en snak om deres forventninger på Challenge Tour.

– Der er ikke andet, der tæller. Man vil gerne op og lege med de store drenge og spille mod dem, siger Joachim B. Hansen, der i sidste weekend indledte sæsonen i Kenya Open, hvor han ikke formåede at klare cuttet.

Joachim B. Hansen står foran sin fjerde sæson på Challenge Tour. I 2012 og 2015 sluttede han som nummer henholdsvis fire og fem på Challenge Tour og rykkede op på European Tour. Men sidste år lykkedes det ikke at slutte i top 15, som er kravet.

– Jeg havde problemer med mit jernspil, det mentale og så fungerede min putting ikke i perioder, forklarer Joachim B. Hansen, som samtidig har oplevet, at der er kommet flere gode spillere på Challenge Tour.

For seks år siden var der måske 50 gode spillere på Challenge Tour, men i dag er tallet steget til cirka 75-100 spillere, vurderer Joachim B. Hansen.

– Generelt er der kommet bedre golfspillere, som er bedre til at ramme bolden og har mere viden om, hvordan man får bolden rundt. Det korte spil har også udviklet sig meget, men det er i virkeligheden en blanding af det hele. Niveauet er steget, konstaterer han.

Victor vil bare i gang
Chip In har mødt Joachim B. Hansen til træning sammen med Victor Østerby, som står foran sin første fulde sæson på Challenge Tour, efter han sluttede i top 5 i Nordic League sidste år.

Victor Østerby er ikke i samme kategori som Joahcim B. Hansen og har derfor ikke adgang til alle turneringerne. Han kan se frem til 17-18 starter i alt og derfor er hans mål i første omgang ikke European Tour, men til gengæld at blive fuldgyldigt medlem af Challenge Tour.

– Jeg vil gerne i top 45, så jeg kan sikre mig og spille fuldt ud næste år, siger Victor Østerby, som er utålmodig for at komme i gang og derfor føler sig som en løve i et bur.

Du kan høre Joachim B. Hansen og Victor Østerby fortælle mere om livet på Challenge Tour i ottende udgave af Chip In, der er tilgængelig på Itunes og Soundcloud.