26 marts 2018 18:20

Store bedragerisager inden for golf

Forside UDSTYR Store bedragerisager inden for golf
Af Golfonline.dk

Hvis du følger lidt med i golf, vil du sikkert også vide lidt om, at der er rigtig mange penge involveret i denne fascinerende sport. Mange penge kan selvfølgelig også betyde, at der udvikler sig negative sider af sporten, og denne artikel vil kigge lidt nærmere på nogle af de sager, som har været i golfens verden, når det kommer til bedrageri eller snyd af andre.

Det er ikke hver dag, sagerne dukker frem, men når de gør, er de oftest af den store slags

De fleste kender selvfølgelig historien om Tiger Woods. Den vel stadig største golfspiller i historien og en af de absolut største sportsstjerner nogensinde. Tiger lå i mange år nummer et på verdensranglisten, og faktisk tydede intet på, at det ville ændre sig. Han var, udefra set i hvert fald, lykkeligt gift, men så en dag dukkede den helt store skandale op i medierne.

Tiger Woods havde haft en elskerinde, som i skarpe vendinger fortalte om hendes kærlighedsforhold til sportsstjernen. Med hendes afsløring fulgte en hel stribe af kvinder, som fortalte om deres seksuelle forhold til Tiger Woods, og det udviklede sig til en vaskeægte sexskandale, som hele verden fulgte ganske tæt.

Økonomisk bedrageri

Selvom Tiger Woods-sagen var ganske kontroversiel, og hans utroskab mod den svenske kone skabte overskrifter i måneder, så var der ikke tale om økonomisk bedrageri. Det har der dog også været nogle tilfælde af i golfens verden, blandt andet det eksempel vi skal kigge på nu.

Der var tale om næstformanden for det spanske golfforbund, som der blev rejst tiltale imod, efter at en stor sum penge på mystisk vis forsvandt. Der blev i alt sigtet otte personer i sagen, hvoraf nogle var fra golfverdenen, imens andre gjorde sig i sejlsport.

Sagen kom frem i 2013, og bedrageriet skulle eftersigende være sket i løbende af de forgangne tre år. Sagen handlede i korte træk om, at en lang række aktionærers penge forsvandt, og faktisk var der tale om et beløb på helt op imod millioner euro.

Tyveri

Ovenstående sag er dog ikke umiddelbart den mest typiske form for bedrageri i denne branche. Derimod er det i de senere år blevet et stort problem, at der bliver stjålet inventar fra golfklubber. Dette inventar sælges så videre. Du kan læse mere on bedrageri på bedrageri.com.

Den mest kendte måde at svindle på er foregået på den ekstremt populære side eBay. De største er formentlig lukket ned i dag, men der findes eftersigende fortsat svindlere på siden. Heldigvis er der måder, man kan holde øje med svindlerne, så man selv undgår at blive fanget i fælden.

Det anbefales blandt andet, at man aldrig køber noget af folk, som primært har negative anmeldelser, da det kan betyde, at der er noget galt. Tænk desuden over, om noget virkelig er for godt til at være sandt, ligesom man bør på alle andre netsider, hvor man handler. Hvis sælgeren har ganske få salg, er der stor chance for, at det er snyd, og så bør du holde dig væk. Du bør desuden altid tjekke, om tingene har et serienummer, da det kan identificere bestemt udstyr.

Spørg desuden om billeder fra andre vinkler eller med bestemte forhold. Hvis disse ikke leveres hurtigt, kan det være snyd, da udstyret måske ikke er blevet stjålet endnu.

Fysisk

I de senere år er det også blevet opdaget, at der laves fysisk bedrageri på folk. Det sker blandt andet, når de er på ferie, hvor folk kommer hen og tilbyder dem nogle helt fantastiske tilbud. Det handler ofte om omkring 50 %, og folk får at vide, at tilbuddet kun gælder, fordi de er på ferie. Vær meget opmærksom på, at du ikke kommer ind i en fælde, og det gælder i øvrigt også uden for golfverdenen.

Inden for golf er tilbuddet typisk relateret til udstyr, som mange golfgæster naturligvis lader sig være interesseret i. Sørg for at have en sund skepsis – især når du handler på nettet. Se evt. denne guide fra Forbrugerrådet Tænk, som har samlet en række gode råd.

Når det handler om golfudstyr, er der særlig grund til at være skeptisk, hvis du får et vildt godt tilbud. Det er nemlig meget sjældent, at udbydere vil give store rabatter, da der er tale om ganske dyre produkter, hvor der ikke tjenes specielt meget per enhed i forvejen. Sænker man prisen, kan det næsten ikke betale sig længere, og skal man tage imod en stor rabat, bør det være hos et sted, man kender til i forvejen. Det kan eksempelvis være en kendt golfshop eller et outlet-marked.