20 oktober 2016 13:54

Er golfbanerne for lange?

Forside UDSTYR Er golfbanerne for lange?
Af Søren Kragh

Christian Hostrup der er medlem af facebookgruppen Danske Golfspillere, har stillet et interessant spørgsmål, med mange nuancer. Med henvisning til en artikel fra det velkendte Golfdigest, tager han spørgsmålet op, om hvorvidt golfbanerne egentligt er forlange til at matche spillerne.

13260103_10153678524467759_2472566736834195428_n

Det kan sagtens være givende at korte banen af, og f.eks. slå ud fra dametee.

Vi har testet spørgsmålet på Ledreborg-banen i Lejre,  og hos Royal Golf Club i København, og kommer tilbage til resultatet.

Golfdigest skriver kort fortalt at et hold venner, der en gang om året mødes til en golf over en weekend. De startede i år 2000, men forskellen mellem spillerne er blevet tydligere mellem årene. Derfor har de forsøgt sig med at spille fra forskellige tees, og det har givet pote. De har oplevet det som enormt positivt for spil og sammenhold, når spillerne har fået tee sted og antal tildelte salg til at spille sammen. Det har ikke bragt andet end positivitet med sig, når en spiller f.eks. har valgt at spille fra rød.

Og en statistik fra fra USGA, som omtales i artiklen, bekræfter hvad weekend-golferne har oplevet. For ved at spille fra kortere tee, er der kommet et hav af positive virkninger. Mere en 90% vil spille kortere tee igen, og 85% havde det sjovere på banen, ved at korte længden lidt af! – og over halvdelen fortæller at de vil spille mere golf, ved at korte banen lidt af.

Så måske er der noget om snakken? Det tyder historierne fra USA ihvertfald på. Og vi ville prøve det af på egen krop.

Lad os bare koge det ned, og med det samme medgive at amerikanerne har ret! Det var en super oplevelse af gå fra rød tee. Spillet blev helt anderledes, og der kom mange flere greens in regulation med i spillet. Og det var særligt fedt. Det gav mange par-putts og tilmed birdiechancer. Ude på banen komme man tage forhindringer ud af spil, som ellers oftest kostede et halvt til et helt salg, og det var nyt, og fedt. Så det at spille fra rød var altså en rigtig god oplevelse, og så gik spillet lidt hurtigere.

På Royal prøvede vi noget helt andet. Nemlig at gå 9 huller kun med PW og putter. Blot for at teste den påstand. Mange påstår at man komme bedre rundt, hvis køllerne efterlades der hjemme.  Og nogle påstår at man kan gå fornuftigt kun med pitching wedge. Og den sidste påstand, ville vi prøve af. Resultatet var overraskende godt. Dog ret kedeligt og ikke særligt spændende rent spilmæssigt. Men det gik godt, og med pw samt putter, kom vi bedre rundt end normalt.

Så måske er det ikke nødvendigt at korte banerne ned til 12 huller, som ellers også har været på tale nu og da. Nøglen skal måske findes hvor Christian Hostrup påpeger. Nemlig i konceptet “Tee it forward”, som de i USA kalder det, når banen kortes af fra tee.

Vi er ikke i tvivl, og anbefaler klart at du prøver det på egen krop. Og husk på, at det ikke er alle i bolden der behøver korte ned, hvis de ikke synes det er tiltrængt. I følge weekend-golferne fra staterne, så skulle det ikke påvirke hverken spil eller det sociale negativt. Tvært i mod.

TIP: Du kan læse artiklen på Golfdigest her