21 maj 2016 08:59

Anmeldelse af Garmin Approach G10

Forside UDSTYR Anmeldelse af Garmin Approach G10
Af Kim Jepsen

Jeg har haft fornøjelsen af at teste en Garmin Approach G10, som vel bedst beskrives som en ny GPS clips, som man kan benytte på golfbanen i stedet for en kikkert, håndholdt GPS eller et GPS ur. Garmin Approach G10 har en vejledende udsalgspris på DKK 1299,- , hvilket gør, at den er et billigere alternativ til andre GPS muligheder.

6a00d83451bb7069e201bb08acda03970d-600wi

 

 

Mit golfniveau er ikke på et stadie, hvor jeg har brug for 100% nøjagtig afstand til flaget, som man kan få ved at benytte en af de mange kikkerter, der findes på markedet til det formål. Derfor har jeg altid foretrukket en GPS, og jeg benytter ofte en håndholdt GPS, da man så kan se hele forløbet af hullet på sin skærm.

 

Under testen dobbelt tjekkede jeg en gang i mellem afstanden til flaget med en kikkert, som jeg havde lånt til formålet. Jeg var meget overrasket over præcisionen af Garmin G10. Den viser præcise afstande
til front, center og bagkant af greenen, samt hazarder og flagplacering på hvert hul. Man kan flytte flaget
på skærmen, hvis du har oplysninger om dagens flag placeringer inden runden. På skærmen er der samtidig et tilpasset layout af greenen. Det fungerer alt sammen rigtig fint.

 

Det jeg synes aller bedst om ved G10’en er, hvor kompakt og praktisk den er. Jeg har ikke kunnet affinde mig med at have et golfur på. G10’en kan du have med overalt, og stort set placere den hvor du ønsker. Den kan f.eks. fastgøres i bæltet, på tasken eller blot lægges i lommen. Jeg foretrak, at have den klipset fast i elastikken på min golfvogn, der også bruges til at holde scorekortet. Det gjorde, at jeg undervejs kunne “lege” med dens forskellige funktioner, såsom digitalt scorekort, afstand til hazarder, layups og doglegs og længde af ens slag. Yderligere kan den også registrere fairway hits, greens in regulation og puts per runde. I min normale bold vædder vi altid om antal puts, så den funktion får jeg uden tvivl stor glæde af.

 

Testen blev udført til en ECCO pro-am turnering på Brundtland golfcenter i Toftlund, samt en privat runde på Lübker. Eftersom mit hold vandt ECCO pro-am turneringen har G10’en vist sit værd fra starten. Det faktum at jeg skulle gå og teste dette nye legetøj gjorde, at jeg ikke havde tid til at tænke for meget over mine slag, og det ved vi vist alle, at det kan være en fordel. Så også der er G10’en rigtig god ( – :

 

GPS modtageren virker også rigtig godt. Under runden på Lübker startede vi omvendt, så vi kunne spille Sand/Sky. Det vil sige, at vi skulle slå ud på Sky først, men G10’en fangede med det samme hullet, og da vi kom til Sand hul 1, var det bare at trykke tilbage til hul nr. 1.

Garmin oplyser, at batteriet kan holde op til 15 timer. Dette har jeg ikke testet, men der var i hvert fald ingen problemer med at holde batteri under mine 2 test runder.

 

Konklusion er, at Garmin Approach G10 er et rigtig godt køb. Jeg vil til enhver tid anbefale at købe denne i stedet for et GPS ur, men det er jo smag og behag. På fremmede baner vil jeg nok stadig foretrække at bruge min håndholdte GPS, men på baner som jeg i forvejen kender, er der ingen tvivl om, at jeg vil bruge G10’en. Den er nem at bruge, kompakt og rigtig praktisk at have med rundt. Der er ingen tidsspilde ved at bruge G10’en, og prisen taget i betragtning vil jeg tro, at den bliver en succes for Garmin.