14 maj 2016 14:31

Unik UNESCO golf i København

Forside UDSTYR Unik UNESCO golf i København
Af Golfonline.dk

Der var ingen tvivl om at der ventede en unik og dejlig oplevelse, da Golfonline.dk besøgte hvad der nok kan betegnes som Danmarks mest unikke golfklub. Klubben er Skandinaviens ældste golfklub, og blev stiftet tilbage i 1898, og i 1899 kom de første 9 huller ind i billedet, og der kunne skiftes fra spil på Lammefælleden, der lå tæt på Vibenshus runddel i København, til den nuværende geografi.

Klub, bane og natur går i et i Københavns Golfklub.

Klub, bane og natur går i et i Københavns Golfklub. FOTO: københavns Golfklub

Hullerne vi spillede under vores seneste besøg var i store træk som banen stod da samtlige 18-huller stod klar i 1928. Og det var historie der kunne mærkes. En gammel bane i unik natur, på en solskinsdag. Dét var hvad der blev testet da vi på en af årets første rigtige sommerdage i maj måned, besøgte Københavns Golfklub.

Bilerne blev stillet et stykke fra klubhuset, og herfra var der omkring 10 minutters gang op til klubhuset.  Det første der slog os var hvor godt bane og natur stod i et. Der var ingen iøjnefaldende unaturlige genstande der sprang blikket i møde, hvorfor man med det samme bare kunne nyde natur og føle lysten til bare at spille de 18 flotte og lokkende huller.

I klubben gik alt glat, der var høj stemning, og de øvrige medlemmer hilste på, og sendte smil. Det var dejligt at mærke, ligesom betjeningen i cafeen var både hurtig og præget at lyst til at servicere og glæde gæsterne. Så vi fik os en øl i solen, inden starten gik.

Hul nummer 1 - FOTO: Københavns Golfklub

Hul nummer 1 – FOTO: Københavns Golfklub

Roughen havde jeg hørt meget dårligt om, da den skulle gøre det nærmest umuligt at spille banen. Men selvfølgelig skal naturen i spil, og da i særlig grad nu da den er kategoriseret under UNESCO!

Men på selve dagen var roughen ikke nogen modspiller. Vi fandt alle bolde, og endte ofte ude i “det høje”, men spillet gik sin gang, og der var stor glæde hele vejen igennem. Havde roughen været høj og u-slået, ville det have kostet mange slag. Men det så ingen af os som en dårlig ting. Det ville nemlig tvinge omtanke ind i spillet, og banen ville man efter alt at dømme kunne komme godt rundt på, med jern frem for køller. Egentligt var det positivt at kunne spille en bane der i løbet af sæsonen skifter karakter og styrke. Kommer vi retur om en måned, ville det bestemt være klogt at finde 4 og 5 jern frem, hvor vi under det seneste besøg havde driver og woods si hænderne.

Det skal prøves!

Fra cafeens udendørsarealer kunne gæster se på, når vi slog ud på hul-1. Det er et fint element, som gav et lille twist til spillet – og til det at nyde en genstand efter runden. Vores første slag på hul-1 havde 167 meter ind til pinden. Der var sand og træer omkring hullet, men alt i alt var der fin plads på det flade par-3 hul.

Mange af havens cirka 2000 hjorte kiggede forbi mange gange på runden.

Mange af havens cirka 2000 hjorte kiggede forbi mange gange på runden.

De øvrige huller fulgte områdets strukturer, og her og der var der lidt hældning, men vi kunne se og følge boldene rundt på alle huller, ohvilket var en fornøjelse. Standen var ganske fin, men greens var en anelse sløve, men heldigvis – og dygtigt af greenkeeperne – var de alle i samme stand og tempo. Det gjorde det til en god helhedsoplevelse, oveni den unikke og flotte natur, hvor vi ofte stod mindre en et par meter fra nogle af dyrehavens cirka 2000 hjorte.

Teestederne var i fin stand, og pejlede den rette retning. Noget man ikke altid ser. Men i Københavns Golfklub var der styr på sagerne, selvom det trods hjælpen fra de korrekt opstillede tee-markeringer, blev til en del skæverter ud af boksen.

Roughen var til at have med at gøre - endnu.

Roughen var til at have med at gøre – endnu.

Det var en relativ ligetil bane i god stand, og i flot natur. Oplevelsen i klubhuset var i top, og man følte sig ret godt hjemme i klubben. Banen viser stærke tænder når roughen er vokset op – og det er altså en solid invitation til at teste sine evner med jernene i bagen. Det kan kun anbefales at prøve, og vi kommer helt sikkert retur, og håber at du også får lyst til at teste dine evner til lige jernslag af, i UNESCO-naturen nord for København.

Der er omkring 5600 meter rundt fra gul, og så koster det 450 at spille i hverdage og 550 i weekender og på helligdage. Pengene er ikke blot greenfee. Det er også en billet til en unik natur, krydret med vores elskede sport. Og runde på banen kom jeg ofte til at føle mig en smule tilbage i Irland og Skotland, hvor golfens vugge har hjemme. Og det er da ikke den ringeste association man kunne få?

Skulle man blive helt forelsket i banen, klubben og naturen. Så har klubben nu åbnet  op for den ellers lukkede venteliste.