06 maj 2016 16:57

Kom til Long-drive lørdag den 7. maj i Ry

Forside UDSTYR Kom til Long-drive lørdag den 7. maj i Ry
Af Golfonline.dk

Long Drive European Tour er i Ry, og du komme med i morgen lørdag den 7. maj. Der er masser af oplevelset, og impornerende slag. Og så er solen med turneringen. Ivideoen for neden kan du se highlights fra årets LDET-åbning i Skotland, og her læse pressemeddelelsen om turnerngen.

Skærmbillede 2016-05-06 kl. 16.53.01

Long Drivers European Tour i Ry
Verdens bedste ”long drivers” skal dyste i Ry den 7. maj 2016.

Silkeborg Ry Golfklub er den 7. maj vært for Long Drivers European Tour. Det er første gang den internationale turnering kommer til Danmark, som er tourens andet stop i år. Der er således vigtige rangliste points at dyste om, efter at svenske Andreas Perrson i april vandt årets første afdeling ved St. Andrews i Skotland. I alt er der deltagere fra 14 forskellige lande, heriblandt verdens førende “long driver” Maurice Allen (USA), som jagter points i sit forsvar af titlen fra 2015. Danske Frederik Frost, som sidste år blev samlet nr. 3 på touren, skulle deltage men er blevet skadet. Frederiks plads tilbydes i stedet bedste dansker fra amatør rækken. Dagen startes nemlig med en konkurrence for amatører, der vil prøve at gøre de professionelle kunsten efter med slag på 300 – 450 meter!

De indledende konkurrencer begynder lørdag d. 7. maj fra kl 9:00, men der vil for alvor blive drøn på svingene mellem kl. 11 og 17, når konkurrencen går ind i sin afgørende playoff fase for de helt tunge drenge. Allerede fredag d. 6. maj vil der også være mulighed for at opleve spillerne træne og teste banen i Ry.

Gratis adgang for tilskuere
Der er gratis adgang for alle tilskuere, der har lyst til at opleve golf på en helt anderledes festlig, underholdende og særdeles tilskuervenlig måde. Bl.a. med musik fra DJ på stedet, pølser på grillen og højlydte brøl fra både spillere og tilskuere. Alt sammen krydret med de vildeste golfsving, som ikke er overgået siden Adam Sandler filmhittet ”Happy Gilmore” trillede over skærmen.

Konkurrencen foregår på klubbens driving range, hvor der er godt udsyn for alle tilskuere og deltagere, hvilket også er en nødvendighed med slag på den anden side af 350 m. Idet driving rangen i Ry normalt ”kun” er 300 meter, er landingsområde i dagens anledning flyttet til fairway på hul 8 – ca. 50 meter bag driving rangens normale bagkant!

Selve turneringen – golf for long drivers!
Formatet er opbygget i et system der minder meget om det de fleste kender fra Champions League i fodbold. Her spilles der først i 4 indledende puljer, hvorfra de 4 bedste spillere fra hver pulje kvalificerer sig til videre deltagelse i et playoff system. Her duellerer 2 spillere mod hinanden i matchplay – vinderen fortsætter og taberen elimineres. Herved opbygges spændingen til den store finaledyst imellem dagens to stærkeste longhittere – og kåringen af den første LDET DENMARK Champion nogensinde!

Playoffs afholdes som matchplay. Her foregår konkurrencen ved at 2 spillere dyster imod hinanden mand-mod-mand fra et dobbelt teested. Der spilles bedst ud af 3 set. Et set består af 2 minutter og 45 sekunder, hvor hver spiller har 6 forsøg til at slå sin bold så langt som muligt indenfor et afmærket ca. 45 meter bredt landingsområde. Længste bold i landingsområdet vinder settet.

At konkurrencen afvikles på ét sted, medvirker til at øge publikumsvenligheden og synligheden for sponsorer, medier og andre interessenter.

En hel dag med gode oplevelser

Silkeborg Ry Golfklub er stolte over at kunne præsentere et golfarrangement af denne type, som ikke tidligere har fundet sted i Danmark. Der er ingen tvivl om at eventen vil vise en helt anden side af golfsporten. Her er det festlighederne der er i fokus, og med DJ på stedet, er der lagt op til en fornøjelig oplevelse for publikum i alle aldre – og ikke kun de golfinteresserede. Alle er velkomne!

For golfspillere vil der den 6. og 7. maj være mulighed for at spille Kildebjerg Ry banens sidste 9 huller til kr. 180. Der er ikke tidsbestilling men ”boldrende” hele dagen. Desuden er klubbens flotte 9-hullers Pay&Play bane åben for spil for alle til sædvanlige greenfee priser og mulighed for bookning forud. Der er således muligheder for en hel dags oplevelser med golf og længste drive for alle!

Kom og støt op om de danske og lokale deltagere – sidste års nr. 3, danske Frederik Frost er forhindret af skade, men hans plads tilbydes bedste dansker i amatør rækken, heriblandt Silkeborg Ry Golfklubs egne, Casper Dahl-Hansen, Martin Frederiksen, Alexander Nyehuus og Søren Bregnhøj. Sidstnævnte vandt sin deltagelse med længste ’long drive’ til årets SRG Sponsor Spring Match. Desuden deltager tidligere Silkeborg-spiller Anders Posborg som lokalt islæt.

For yderligere oplysninger, kontakt managers Mads Faber og Anette Nørup, eller besøg hjemmesiden http://www.europeanlongdrivers.com/