26 januar 2016 23:13

TILBUD: til dig der elsker golf-statistik

Forside UDSTYR TILBUD: til dig der elsker golf-statistik

Mogens Nielsen har konstrueret et lille smart program i Excel, der via et par makroer lynhurtigt henter den seneste verdensrangliste for herrerne, med alle spillere, der er noteret for aktive point, pt. mere end 1.700 spillere.

Skærmbillede 2016-01-26 kl. 23.09.22

I programmet kan man sortere og trække de spillere ud, man vil se. Et enkelt klik så har man for eksempel alle danske spillere med deres aktuelle placering og +/- i forhold til ugen før.

Udtræk fra listen kan efter behov sorteres på alle mulige måder og de eneste krav er, man har en Office pakke med Excel og adgang til nettet, samt at makroer i Excel er aktiveret.

Programmet koster kroner 98,- , men så får man også i resten af 2016 gratis fremsendt et tilrettet, hvis OWGR foretager ændringer. Naturligvis følger der en fuld beskrivelse med også.

I et ark ved siden af OWGR arket ligger et ark, hvor man ved at indtaste præmiesummen i en turnering på European Tour eller Challenge Tour får den fuldstændige præmiefordeling til finalefeltet, idet disse turneringer udlodder præmiesummen som faste andele i procent af den samlede præmiesum, men efter forskellig fordelingsnøgle.

Endelig ligger i et tredje ark spillerne på de to Tours i 2016 fordelt efter kategori og deres rangering i kategorien.

Mogens Nielsen begyndte at interessere sig for international golf midt i 1990erne og har skrevet for flere websites siden og også skrevet en del artikler til magasiner mv. Mogens var en af de første i Danmark der for alvor satte sig ind i verdensranglistesystemet og siden har haft det som sit speciale, men mere end to tusinde artikler, hvor emnet indgår.

Han er I løbende dialog med OWGR (Official World Golf Ranking) hvor han har været med at til at diskutere og foreslå ændringer.

Mogens er pensioneret kontorchef og har i mere end 46 år beskæftiget sig med økonomi, regnskaber, budgetter og statistik mm. i sit arbejdsliv.

Du får programmet for kr. 98 pr. år, og du bestiller bare ved at sende en mail til Morhen på denne adresse: elmer@cdnet.dk