20 august 2015 21:39

Kjeldsen og "de nye" stjal showet på førstedagen

Forside UDSTYR Kjeldsen og "de nye" stjal showet på førstedagen
Fra Made in Denmark Golf

Backtee Course viste sig fra sin bedste side, da de 156 spillere torsdag tog hul på Made in Denmark. Og allerede fra morgenstunden drog spillerne fordel af de idéelle betingelser. Tilskuerne fik masser af birdies og eagles, og det blev også til en ny banerekord.

Søren Kjelsen nyder synet af de mange fremmødte tilskuere. Photo: Lars Moeller

Søren Kjelsen nyder synet af de mange fremmødte tilskuere.
Photo: Lars Moeller

Undervejs stjal Kjeldsen showet, mens en række af “de nye”, spillede sig ind i golfdanmarks bevidsthed. Thomas Bjørn kom også fint fra land, mens Thorbjørn Olesen har lidt arbejde foran sig, hvis han skal spille med i weekenden.

Engelsk banerekord på Backtee Course
David Horsey begyndte sin runde på hul 10, og på hul 11 holede han sit tredjeslag fra 130 meter, og noterede en eagle, Den blev fulgt op af fem birdies på de næste seks huller, og så drømte englænderen pludselig om en magisk 59’er. Birdiefesten stoppede dog, men det endte med en imponerende runde i 63, otte slag under par, og ny banerekord.

Oliver Farr og Paul Lawrie ligger lige efter, mens Søren Kjeldsen er bedste dansker som nummer fire. Kjeldsen var rundt i 66 slag, og selvom tre spillere i dag var bedre end den populære nordjyde, så stod torsdag ved Made in Denmark fuldstændig i Søren Kjeldsens tegn. Lidt efter kl. 10.00 nåede Kjeldsen til det populære hul 16, Himmerland Hill, hvor 2.000 mennesker samt 2.000 plakater var klar til at hylde Kjeldsen.

– Det var fantastisk. Det er det største øjeblik i min golfkarriere, lød ordene fra en rørt Søren Kjeldsen efter runden.

“De nye” udfordrer stjerner
Mens Søren Kjeldsen måske ikke så overraskende befinder sig i den sjove ende af feltet, så overraskede en række af Danmarks nye opkomlinge på førstedagen, hvor de i stor stil mængede sig med både de danske og internationale stjerner.

Europa Tour spiller, Lasse Jensen, er næstbedste dansker i fire under par. Det rækker til en 11. plads efter førstedagen. Jensen sluttede som nummer syv i 2014, og det ser ud til, at Asserbo-profilen befinder sig godt i Himmerland igen i år.

På en delt 14. plads i tre under par ligger meget imponerende amatørprofilen, John Axelsen, sammen med de to ECCO Tour profiler Martin Ovesen og Mads Søgaard. Ligeledes i tre under par ligger Morten Ørum Madsen, så de tre uprøvede spillere må i den grad have tanket selvtillid torsdag.

Thomas Bjørn fik en fin start på Made in Denmark 2015. Allerede fredag morgen, er han i aktion igen.

Et slag efter på en delt 29. plads ligger Danmarks bedste golfspiller nogensinde, Thomas Bjørn. Den store dansker fik efter en sløv start rigtigt gang i spillet undervejs. Sammen med Bjørn i to under par, ligger blandt andre Daniel Løkke, Rasmus Hjelm og den dobbelte Europa Tour vinder, Anders Hansen.

I alt ligger 13 af de 23 startende danskere inden for cutgrænsen efter første runde, og Made in Denmark 2015 har således fået en fantastisk start.

Anden runde begynder fredag morgen, og navne som Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen, Thomas Bjørn, Darren Clarke og Thorbjørn Olesen er i aktion fra morgenstunden.

Se starttider for fredag her.

Se stillingen efter første runde af Made in Denmark her.