04 august 2015 10:16

Steen Tinning gør Europa Tour comeback

Forside UDSTYR Steen Tinning gør Europa Tour comeback
Af Made in Denmark Golf

Der bliver gensyn med en af Danmarks mest populære spillere, når Steen Tinning spiller med i Made in Denmark om to uger. I sidste uge modtog Tinning et af de første wildcards til turneringen, og fra hjemmet i USA ser han frem til at komme hjem og spille foran et dansk publikum.

Steen Tinning gør comeback på European Tour ved Made in Denmark. (Foto: steentinning.com)

Steen Tinning gør comeback på European Tour ved Made in Denmark.
(Foto: steentinning.com)

– Jeg kan huske den fantastiske opbakning, der var fra publikum ved Nordic Open på Simon’s tilbage i 2003, og jeg har hørt, hvor fantastisk et arrangement Made in Denmark var sidste år, så jeg glæder mig meget til at opleve det, siger Steen Tinning.

52-årige Steen Tinning spillede sin første turnering på Europatouren tilbage i 1986, og nåede at vinde to gange, før han takkede af ved udgangen af 2003 sæsonen. Da alderen nærmede sig 50 blev træningen igen målrettet turneringsgolf, nu på på Senior Tour, og i debutsæsonen 2013 blev det til to sejre og titlen som Rookie of the Year.

Faktisk var det den titel, der afholdt Tinning fra at spille Made in Denmark sidste år. I forbindelse med en turnering på Senior Tour i samme uge skulle han nemlig hyldes for netop den bedrift.

Starten af denne sæson har været ødelagt af skader, men de sidste uger har Steen Tinning været fri af de problemer der har generet ham, og senest blev det til en 17. plads ved Senior British Open

– Jeg kender banen i Himmerland rigtig godt, så mon ikke jeg kan drille de unge lidt, griner han og fortsætter Jeg har spillet ECCO Tour på den et par gange – i dårligt vejr i oktober – så jeg ved godt hvordan man kommer rundt på banen, og så kan jeg forstå, at den ikke spiller alle huller fra de bagerste teesteder, og det hjælper jo lidt, når jeg ikke slår så langt, siger han.

Steen Tinning er lige nu hjemme i Florida for at træne, og kommer til Danmark i næste uge, så han kan få et optimal forberedelse til Made in Denmark.

 

Fakta om Steen Tinning
52 år
2 sejre på European Tour – Wales Open på Celtic Manor (2000) og Telefonica Open de Madrid (2002)
Debut på European Tour 1979 (Spanish Open)

2 sejre på Senior Tour, Barenberg Masters (2013) og English Senior Open (2013)
Rookie of the Year 2013