12 juni 2015 13:46

LÆSERANMELDELSE: Garmin S2

Forside UDSTYR LÆSERANMELDELSE: Garmin S2
Af Christian Klostergard

I denne anmeldelse af Garmin S2 GPS uret, vil jeg først se på designet, funktionerne, brugervenligheden og dernæst anvendelsen på golfbanen. Til slut vil jeg lave en samlet vurdering af dette ur. Så læs med og bliv inspireret.

Skærmbillede 2015-06-12 kl. 13.42.33

Design
Dette golf GPS ur findes sort/rød, hvid/grå, lilla/hvid, sort/grøn og blå/sort.
Det er derfor muligt med denne model at finde en der passer den enhver golfspiller, om personen er junior eller senior spiller.
Uret er designet så det er meget let og den indstillige rem af gummi er behagelig at have på og er lavet på en måde hvor den fastspænder uret to steder så det sidder hvor det skal og ikke ryger af når der spilles en runde.
Dette smarte design gør også at det er muligt at bruge det når du ikke befinder dig på golfbanen men blot vil bære et smart ur med sportslook.
Funktioner
Uret er meget simpelt ift. nogle af de større modeller, og er ikke udstyret med en touchskærm, dog ser jeg kun dette som værende en fordel, da de vigtigste oplysninger er medtaget i denne model.

Skærmbillede 2015-06-12 kl. 13.41.33De helt almindelige ur funktioner som tid og dato er at finde, men derudover har denne model også en alarm funktion hvilket kan være nyttigt hvis man skal nå noget til et bestemt tidspunkt og ikke har sin telefon på sig under en træning. Uret er endvidere vandtæt til 10 meter. Men nok om de almindelige funktioner, i det følgende vil jeg komme ind på de golf nyttige funktioner dette ur indeholder.

Golf funktioner
Uret er udstyret med triptæller, afstandsmåler til front-, midt- og baggreen. Layup og dogleg afstande, digitalt scorekort og op til 38.000 golfbaner over hele jorden.

Triptælleren testede jeg under en kort 9 hullers runde den anden dag, og fandt den meget nyttig, blot for at se hvor langt man går på en runde. Dette er mest for at se hvor meget motion man nu engang får igennem en golfrunde.
Afstandsmåleren er meget præcis og giver en rigtig god indikation af hvor langt der er til greenen og derfor også hvilket jern/kølle der skal vælges til det næste slag (her antaget at man kender sine personlige længder med jern/køller). Man skal dog tage højde for selv at holde øje med flagplaceringen på banen for at kunne danne sig et rimelig præcist billede af længden til flaget.
Jeg gik en runde den ene dag med god ven, der altid gør brug af sin rangefinder og vi testede da afstandene imod hinanden, når vi skulle slå et slag. Hvis jeg fx kunne se at flaget stod langt fremme estimerede jeg en afstand mellem fron- og midtgreen, hvilket passede indenfor 3-5 meter når han testede med hans rangefinder. Layup og dogleg afstandene uret viser er også meget præcise og har gjort brug af layup afstandene på de lange par 4 eller 5 huller.
Uret er også udstyret med et digitalt scorekort, der er meget nemt at gøre brug af, og man kan med få klik på knapperne indtaste ens score og senere kan disse findes frem på computeren, så dette gør jeg stor brug af så jeg slipper for blyant og papir (almindeligt scorekort) når jeg går rundt.
Brugervenlighed
Uret er udstyret med fire knapper hvilket gør det meget enkelt at betjene, der er en tænd/sluk/lys knap, en menu/ok knap, en op og en ned knap til at bladre igennem menuen, vælge bane eller indtaste scorekort.
Ovenstående gør at uret er yderst brugervenligt og man skal blot holde menu/ok inde og derefter trykke på den igen for at det begynder at søge efter nærliggende golfbaner. Når den så har fundet dem, kan man ved få klik op eller ned bladre i foreslagene til hvilken du spiller og finde den rigtige, dernæst er det blot om at kigge på afstandsmåleren og vælge det rigtige jern/kølle og så i gang.

Skærmbillede 2015-06-12 kl. 13.41.26
Opladningen sker igennem den medfølgende Garmin oplader hvor man klikker den fast på bagkassen af uret og sætter USB stikket i enten computeren eller en oplader med USB indgang.
Det holder ydermere rigtig godt strøm og jeg kan selv efter 9 huller ikke se at uret har brugt noget strøm, så dette er yderst positivt for et GPS ur.

Samlet vurdering
Alt i alt er dette et yderst fornuftigt golf ur, da der kommer med de aller mest væsentlige oplysninger, samtidig med at det er smart i designet så du også kan bruge det når du ikke er på golfbanen.
Når man ser på pris kontra funktionalitet vil man blive overrasket over hvor meget man får for pengene ved dette Garmin ur og en ting ved uret der gør at det blot bliver endnu bedre er den gratis opdatering af golfbaner, så man altid kan opdatere banerne kvit og frit når der bliver tilføjet nye eller hvis der bliver indberettede ændringer på eksisterende.
Så hvis man er på udkig efter et billigt alternativ til fx en rangefinder og ikke forlanger præcision ned til 0,5 meter er dette et yderst fornuftigt køb og vil styrke dit golfspil, da du aldrig længere vil tage fejl af hvilket jern/kølle du skal slå med.