30 marts 2015 15:11

Royal County Down klar til Irish Open

Forside UDSTYR Royal County Down klar til Irish Open
Af PM

Irish Open bliver for tredje gang i turneringens historie afholdt i Nordirland. Fra 28.-31. maj vil alles blikke være rettet mod Royal County Down Golf Club, der er blevet kåret som verdens bedste golfbane uden for USA af det amerikanske golftidsskrift Golf Digest.

Rory McIlroy er klar til både at spille og lade sin velgørenhedsorganisation spille en sponsorrolle ved Irish Open 2015.

Rory McIlroy er klar til både at spille og lade sin velgørenhedsorganisation spille en sponsorrolle ved Irish Open 2015.

Deltagerlisten ser særdeles stærk ud i år og tæller bl.a. Rory McIlroy og Rickie Fowler, der forventes at genoptage den kappestrid, som de begyndte på Royal County Down i 2007’s Walker Cup, hvor de spillede mod hinanden.

Det blev for nylig bekendtgjort, at McIlroys velgørenhedsorganisation, The Rory Foundation, er den nye sponsor af Irish Open, og verdens bedste golfspiller glæder sig til at vende tilbage til en bane, han kender særdeles godt: ”Jeg er henrykt over, at Royal County Down er vært for Irish Open i 2015. Det bliver virkelig spændende at spille sammen med nogle af verdens største golftalenter på min hjemlige grønsvær. Nordirland har etableret sig som en af verdens største golfdestinationer, og Royal County Down er en af verdens fineste golfbaner.”

Nordirland har kun to gange været vært for Irish Open i løbet af de sidste 60 år, og da Royal Portrush var vært for begivenheden i 2012, var det første gang, at European Tour var udsolgt, inden spillet overhovedet gik i gang, fire dage i træk. Det var også det højeste antal besøgende, der nogensinde var blevet registreret til European Tour. Det er første gang i 76 år, at Irish Open vil blive spillet på den verdensberømte Royal County Down i Newcastle, og der er store forventninger efter Royal Portrush-successen i 2012.

Irland er en stor spiller i international golf

1. Der er over 400 golfbaner på øen, hvilket inkluderer over 30 % af verdens linksbaner, som ”byder på fantastiske spilleoplevelser, især til dem, der ikke er bekendt med ægte linksbaner og deres klumpede, bakkede fairways, deres tykke rough med svingel og tornblad, deres sandede jordfaldshuler og små dybe bunkere.”

På Royal County Down kan man sagtens fornemme at Irland er tæt på at golfens vugge.

På Royal County Down kan man sagtens fornemme at Irland er tæt på at golfens vugge.

2. Med dens stiftelse i 1891 er Golfing Union of Ireland den ældste golfunion i verden.

3. ’Det 19. hul’. ”Fra traditionelle pubber i de lokale landsbyer til golfbanernes klubhuse – en stor del af fornøjelsen ved at spille golf i Irland er den varme velkomst og ’the craic’ (hyggen) efter en runde. Uanset om du ender til en ’session’ med traditionel irsk folkemusik i en landsbypub eller til en gourmetmiddag på en gastropub, vil du opleve, at ’hvis bare’-slagene fra golfrunden får helt nyt liv, når de bliver genfortalt i sådanne omgivelser.”

4. I 2012-udgaven af Irish Open, hvor Royal Portrush Golf Club var vært, blev der sat besøgsrekord med 112.000 besøgende over fire dage. Det var det højeste besøgstal nogensinde målt på European Tour og første gang, at et European Tour-arrangement havde udsolgt inden spilstart på alle fire dage.

5. Bill Murray, der ofte har spillet golf i Irland, har udtalt følgende om sine oplevelser: ”Mit yndlingssted at spille golf er i Irland … Det er det smukkeste land, man kan spille golf i, og når man kommer som gæst for at spille golf, bliver man behandlet som en konge.”

6. Nordirland er kendt for sine golfmestre. Royal County Down er en ud af en række prestigefyldte baner i Nordirland, hvor McIlroy, Graeme McDowell og Darren Clarke alle udviklede deres imponerende evner.

For yderligere information klik her

For more information please contact Desmond Burke dburke@tourismireland.com / 0045 33 17 72 35