09 december 2013 08:30

Vejle Golf Club får Clean Keeper

Forside UDSTYR Vejle Golf Club får Clean Keeper
Af Søren Kragh

I Vejle Golfklub kan de 1700 medlemmer se frem til at få let adgang til rene jern. Der opstilles nemlig en Clean Keeper, som er en dansk opfindelse der nemt renser dine jern så du kan spille golf med et clean cut.

Cleankeeper

Vi har tidligere skrevet om den danske opfindelse der på en god og nem måde hjælper med et rense dine jern.

Danske Clean Keeper er en god idé, og så vil klubber sikkert nemt kunne opnå at indgå erhvervspartnerskaber, hvor virksomheder betaler de cirka 3800 kroner som apparatet koster, mod at der påsættes firma-logo, som således bliver synligt for medlemmer og gæster i klubben.

Golfonline.dk har sponseret en  Clean Keeper, og ladet producenten vælge en klub hvor den skal “bo” – vælget blev Vejle Golf Club, og her vil spillere snart kunne kunne holde deres jern fri for snavs, når Clean Keeperen i Vejle Golf Club opstilles med samlingshuset der ligger tæt ved samtlige af de tre sløjfers første tee.

SE MERE OM CLEAN KEEPER HER:

 

Historien om Vejle Golf Club – af Jan skanerup

Jan Skanerup

Jan Skanerup

Vejle Golf Club er et barn af Kolding Golf Klub. Startet af en lille skare vejlensere, som trådte deres “barnegolfsko” i naboklubben. Absolut ankermand og utrættelig frontkæmper var arkitekt Jens Malling Pedersen, som i byens daværende borgmester Willy Sørensen fandt en førsteklasses støtte til planen om en golfbane i Vejle.

Klubben var fra første færd et stridens æble. Golf var i 1970 ikke en grøn familiesport. Sagt lige ud betragtedes den af mange som et ligegyldigt tidsfordriv for velhavere. Det krævede udholdenhed, mod og mandshjerte at gå ind for sporten dengang.

I dag virker det uforståeligt for mange; men den skrevne presse var på tæerne i de dage. Saglige og især usaglige artikler fra dengang fylder godt i scrapbøgerne. Det samme gør diverse læserbreve, ofte med så smagløst et indhold, at det nærmer sig det perfide.

Imidlertid! Vejle Golf Club stiftedes ved en generalforsamling 19. oktober 1970, og klubben bestod af 28 medlemmer. 1971 påbegyndes banens første 9 huller og 12. august 1972 foretoges den officielle åbning af bane og det klubhus, som medlemsskaren havde lagt store midler og megen frivillig arbejdskraft i.

Med skiftende held slog amtmand A. Wamberg, borgmester Willy Sørensen og borgmester H. Bjerre Hansen (Børkop) hver en indvielsesgolfbold. Dansk Golf Unions repræsentant John Grice holdt tale og overrakte “golfbibelen” Golfers Handbook, På dagen bestod “banen” af en 6 hullers par 3 bane og en driving range.

I forsommeren 1973 blev de første ni huller åbnet for spil og i ’74 kom yderligere 2 huller til, samtidig med at en ny driving range samt ny par 3 bane anlagdes.

Klubben levede indtil 1976 med en 11-hullers golfbane. Dette år påbegyndtes de sidste 7 huller,  bl.a. ved hjælp af unge ledige, som kommunen stillede til rådighed. Dette gik ikke stille af. Der var demonstrationer foran byens rådhus og i selve byrådssalen. En ubehagelig og turbulent tid. Men! Da først arbejdet kom i gang, forløb alt flot og tilfredsstillende. Og gad vide, om mon ikke en enkelt eller to, som dengang var “tvangsudskrevet”, i dag henter glæde og livskvalitet ud af det golfanlæg, som tæller sig blandt rigets ypperste. Vi er mange myndigheder og nævn stor tak skyldig for opbakning ved “fødslen” i en vanskelig tid.

I 1977 åbnedes 18-hullers banen for spil og 2. maj 1992 var ringen sluttet med endnu ni huller og det velkendte 27-hullers anlæg med de tre ligeværdige 9-hullers sløjfer, som i dag nydes af medlemmer såvel som gæster fra nær og fjern.

Ønskes yderligere oplysninger eller eventuelt et foredrag om Vejle Golf Club, står klubbens officielle “historievogter” Jan Skanderup altid til rådighed.

SE NÆRMERE PÅ KLUBBEN LIGE HER:

Ingen relaterede nyheder