Søren Hansen: Golf skal være sjovt

Golfonline.dk er landets ældste golf-hjemmeside, og vi dykker nu og da ned i arkiverne. Her gemmer der sig tusinder af historier og nyheder, og i dag har vi fundet en med Søren Hansen. Det er Michael Lermark der for 12 år siden – den 21. januar 2004 – kunne bringe følgende historie:

Det skal være sjovt at spille golf! Så kort kan det siges når man hedder Søren Hansen og netop har taget hul på sin syvende sæson som professionel golfspiller. Og der er sket meget siden debut’en i 1998 hvor Søren Hansen vandt Navision Open på Challenge Tour.

Søren Hansen har det sjovt. (arkivfoto)

Søren Hansen har det sjovt. (arkivfoto)

Karrieren har budt på fremgang, år efter år – lige indtil og med jubelåret 2002 hvor den første sejr (Irish Open) på European Tour kom i hus. Så fulgte den første sæson hvor der, resultatmæssigt i hvert fald, var tale om tilbagegang.

Lige nu er Søren Hansen i Sydafrika hvor han forbereder sig til dunhill championship der starter torsdag på Hougton GC i Johannesburg. Søren Hansen ‘slap’ for at deltage onsdagen Pro-Am og efter formiddagens træning fik vi en snak med ham om bl.a. målsætninger, skuffelser og glæden ved golf.

– Jeg vil gerne tilbage til de glade dage i 2002 og det er det jeg sigter mod i denne sæson. Sidste år var resultaterne ikke så gode, men jeg følte på mange områder, at jeg havde fremgang i mit spil og med det jeg arbejde på, fortæller Søren Hansen

Statistikken fortæller at Søren Hansen er gået tilbage i scoring average men til gengæld er han avanceret i ramte fairways og greens in regulation. Putting statistikken fortæller også om tilbagegang. Men statistik er kun tal og Sørens egne statistikker giver et andet billede.

– I 2002 hvor jeg vandt, var jeg i sæsonens løb fire gange i en position hvor jeg kunne vinde en turnering. I 2003 var jeg syv gange i en position hvor jeg kunne vinde en turnering, jeg vandt ikke nogen og det gjorde ondt, men jeg har også lært meget af det erkender Søren Hansen.

– Tålmodighed er vigtig, det har jeg sikkert sagt hvert år, men det er utroligt vigtigt at beherske tålmodighed og jeg mener selv jeg er blevet bedre på det punkt. Et andet sted jeg gerne vil forbedre mig er antallet af ramte fairways, fortæller Søren Hansen der er registeret for det næstlængste drive i 2003: på 368 meter.

Har du overvejet at tage en smule af længden for på den måde at øge præcisionen?

– Både ja og nej, det skal jo være sjovt at spille golf og det ér sjovt når man brager til den, men jeg skal tænke mig endnu mere om når jeg er på teestedet og det gælder selvfølgelig også køllevalget, beretter Søren.

Der er ikke sket nogen væsentlige ærndringer i bag’en hos Søren Hansen, endda har den nuværende putter, Odessy White Hot, haft fast plads i flere måeder. Til gengæld er der ændringer i målsætningerne for den snart 30-årige Søren Hansen.

– Mit helt store mål for sæsonen er, at kvalificere mig til US PGA Championship. Det kræver en top 80 placering på verdensranglisten eller en top 20 placering på Order of Merit – to uger før turneringen. Mere overordnet har jeg et mål om at komme i top 50 på verdensranglisten, men det kan godt tage lidt længere tid.

Tænker du på Ryder Cup?

– Nej, det gør jeg ikke. Så skal det blive et helt fantastisk år – nu må vi se om der bliver grund til at se anderledes på tingene, men foreløbig handler det om førnævnte målsætning.

Op til ugens turnering har Søren Hansen haft masser af tid til træning. Trods en god start i sidste uge, på årets første turnering, endte det med et mistet cut og en fri weekend. Alligevel er optimismen intakt.

– Jeg røg ud i det værste blæsevejr på anden runde og en lille fejl blev hurtigt straffet hårdt. Men det var sidste uge og jeg er overbevist om, at jeg skal spille fire runder i denne uge. Jeg føler at mit spil er rigtigt godt, det eneste jeg mangler er lidt flere turneringsrunder.

Hougton GC ligger i knap 2000 meters højde og det giver ca. 10% længere slag på den 6541 meter lange bane, par 72. Søren Hansen spår en meget lav vinderscore.

– Den spiller ret let, jeg tror der skal skydes mange under par for at vinde. Roughen omkring green er ikke så slem som da jeg sidst var her (i 2000, red.). Jeg har spillet banen to gange og føler mig godt tilpas og jeg glæder mig til at komme igang, slutter Søren Hansen.

Sidste år blev dunhill championship vundet i omspil af Mark Foster efter at seks spillere var sluttet 15 under par – blandt dem Anders Hansen. Det er formentlig ikke nok i år. De seneste to år er turneringen blevet vundet af en spiller der året før var blevet nummer to, så Anders Hansen ligger måske godt til hvis traditionen skal følges.

Efter dunhill championship holder Søren Hansen en pause hvor han skal hjem og fejre sin kæreste, som netop er blevet færdig med sit lægestudie. Næste turnering bliver Carlsberg Malaysian Open i slutningen af februar.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.