31 oktober 2018 21:45

Vi er nu 149.044 golfere i Danmark

Forside Nyheder Vi er nu 149.044 golfere i Danmark
Set hos DGU

Dansk Golf Union har opgjort antallet af medlemmer i de danske golfklubber. Her er billedet forholdsvis stabilt, men dog med en lille tilbagegang i antal medlemmer. Vi er kommet ned under 150.000, og nu 149.044. Det oplyser unionen er en tilbagegang på 2.200 i forhold til seneste sæson. 

Det er primært mandelige spiller – både voksne og juniorer der står for den største del af tilbagegangen, i et ellers voksende kerne-marked, med tiltagende økomisk råderum, og flere og flere pensionister. Men samtidigt er der flere nye trends, hvor antallet af jægere stiger, ligesom vi rejser mere og længere væk. hvad der præcis små-stjæler golfere her hjemme er svært at fastslå.

Men det er klart at at der på dame og junior-området mangler en indsats, hvor opskriften nok ikke er så let at finde frem til. Men dog er den alligevel vigtig på sigt. Det samme gælder naturligvis, når det gælder om at øge medlemsantallet i kernesegmentet. En hollandsk måling viste at der er vigtigt at have makkere, når man begynder til golf. Og videre er det vigtigt for nybegyndere at komme regelmæssigt afsted, så spillet kommer rigtigt igang. Her under viste målingen også at, det er vigtigt at forstå spillets regler Noget der ligeledes bliver vigtigere udi fremtiden.

Hårdest ramt af faldet er juniorerne. Her var tabet 400 spillere, hvilket ifølge DGUs tal svarer til 5.5%

Fremad er det gået for antallet af fleksmedlemmer, hvor 1000 nye er kommet til. De bor primært i de større byer.

Der er fortsat 190 golfklubber i Danmark

( 7 gange på kort tid, viste sig at være vigtigt at komme afsted til golf, for nybegyndere. Så øges sandsynligheden for at de forbliver som medlem markant )

DGU har samlet en medlemsstatistik som du kan læse HER 

 

Seneste nyheder