07 juli 2018 20:31

Tredobbelt vinder af DIAC i Silkeborg Ry Golfklub

Forside Nyheder Tredobbelt vinder af DIAC i Silkeborg Ry Golfklub
Af PM

College-spilleren fra Florida, John Axelsen, brød sejrsrækken for tvillingebrødrene Højgaard fra Gyttegaard, mens Malene Krølbøll vandt DILAC for anden gang

DIAC-vinder John Axelsen for 3. gang og DILAC-vinder Malene Krølbøl også for 3. gang på Silkeborg Ry Golfklubs bane i ResenbroFoto: Jens Anker Tvedebrink

Hårdt presset hele vejen af Gyttegaard-tvillingen Rasmus Højgaard lykkedes det den 20-årige Sorø- og college-spiller fra University of Florida, John Axelsen, at vinde den 18. udgave af Danish International Amateur Championship (DIAC) i Silkeborg Ry Golfklub. Med sejren skrev John Axelsen historie ved at blive den første til at vinde DIAC tre gange efter sejre også i 2014 og 2016. Han overgår dermed de to senere Europatour-vindere Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen, der begge har vundet to gange i Silkeborg.

De to 17-årige tvillinger, Rasmus og Nicolai Højgaard, kom til Silkeborg efter fantastiske præstationer som henholdsvis uofficiel verdensmester og officiel europamester. Da den sidste titel til Nicolai Højgaard samtidig kvalificerede ham til en drømmeagtig debut i British Open på Carnoustie om mindre end to uger, valgte han at holde pause fra DIAC, men var til stede som opbakning for Rasmus Højgaard.

”Med både VM og EM i de to seneste uger har det været et hårdt program, så da jeg var så heldig at sikre mig en drømmebillet til The Open på Carnoustie, valgte jeg at holde en tiltrængt pause i DIAC-ugen, mens jeg bruger EM for hold i Berlin i den kommende uge som opvarmning til The Open,” siger Nicolai Højgaard.

Sidstnævnte gik ind til finalerunden på førstepladsen og i førerbolden side om side med John Axelsen i fire slag under par, men en mindre god dag i tre slag over par banede vejen for det danske medlem af ”The Gators” i Florida, John Axelsen, der kan tage sin tredje DIAC-triumf med sig til den kommende uges EM for hold, hvor han får følgeskab af bl.a. tvillingerne fra Gyttegaard, der trods junioralder skal debutere på seniorlandsholdet på Nick Faldo-banen i Scharmützelsee-resortet sydvest for Berlin. Rasmus Højgaard dumpede ned på fjerdepladsen et slag under par samlet, mens Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø og Mathias Lorentzen fra Smørum sluttede på en delt andenplads tre slag efter Axelsen.

Hos kvinderne var Malene Krølbøll fra Hedeland suveræn vinder af DILAC i samlet fem slag under par, mens Louise Markvardsen fra Smørum sluttede på andenpladsen langt efter i ni slag over par med sidste års vinder, Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø, på tredjepladsen i 12 slag over par.

For den arrangerende klub, Silkeborg Ry Golfklub, blev det en vellykket afvikling som optakt til Made in Denmark i august – dog med den forskel, at DIAC/DILAC blev spillet på en halv mesterskabsbane øst-vest-sløjferne, mens MiD-banen hedder syd-vest-sløjferne. Trods flot sommervejr var lørdagens score præget af stærk vind.

Af den lokale klubs spillere klarede den unge Rasmus Bofill og Oliver Hundebøll Jørgensen sig bedst med placeringer som delt nummer 10 i samlet tre slag over par. Hos kvinderne sluttede Silkeborgs Cecilie Bofill som nummer fem i samlet 16 slag over par.

Seneste nyheder