09 april 2018 00:46

Patrick Reed tog stikket hjem

Forside Nyheder Patrick Reed tog stikket hjem
Ag Søren Kragh

Et afgørende moment ved årets US Masters kom, da Jordan Spieth kun behøvede 2 slag på 16. Han sendte bolden på langfart i andet slaget på greenen, og i gik den med høj og præcis fart. Anderledes så det ud, et andet sted på banen. Her var Patrick Reed igang. Men et slag i det høje græs, en smule op ad bakke, inden greenen på 13., krævede sit.

Reed missede indspillet til greenen, og skulle fra det høje, sende bolden på en kort tur mod hul. Men helt tæt kom bolden ikke, og der var mere end en blot en tester tilbage i puttet. Reed puttede, men bolden manglede de sidste få centimeter, og så stod den -14 til begge kamphaner, og Spieth fik udlignet til en lige stilling.

Med Fowler og Rahm i 12 under, havde duen nu 2 slags forspring. Men medens Spieth havde 2 huller tilbage, så var der 5 at gå for Reed, og alt kunne ske. Både Fowler og Rahm – og måske endda McIlroy, kunne nå at blande sig i kampen og årets sejr.

Hullet efter trak Reed igen et slag fra Spieth. Der var en birdie og en par til forskel. Men McIlroy fik ikke udnyttet chancen for at komme det hele nærmere, efter en bogey på 14., så nu skulle det helle igang igen, og denne gang blev det sidste tee-slag for Jordan Spiet, og dermed hans sidste chance for at distancere sig så meget som muligt.

Spieth slog ud på 18. i -14, men var stadig en bagefter Patrick Reed. Slaget gik godt, og han kunne nå greenen på par-4 hullet. Men desværre vile den bedrift kræve både dygtighed og en smule held.

Heldet kom ikke, og Spieth fik kun et enkelt putt i udsigt, hvis han ville nå slut-hullet i par. Inden han skulle spille ind, fik Fowler sluttet af på 9., og her gik han fremad, og kom således 13 under. Stillingen inden Jordan Spiets putt var så 15,14,13 i Reeds favør.

Det bedste Spieth nu kunne opnå var, at slutte lige med Reed, der stadig havde 4 huller igen. Med 2.3 meter til hullet, var der nerver på, og de satte ind. Spieth sluttede med en bogey, og samlet 13 under, efter en slut-runde tællende kun 64 slag.

Nu gjaldt det så Rahm ( -11 og 2 huller igen ) , Fowler ( -13 og 2 huller igen ), og Reed ( -15 og 3 huller igen )

På 16. kunne Reed måske have lukket og slukket. Men han sænkede ikke andenslaget på par-3 hullet, og holdte statuQ. På 17. gik det samme vej for Fowler og Rahm. Dermed var Rahm helt ude af spillet i -11, medens Fowler fortsatte med en lille åbning i de 1e under, sammen med Jordan Spieth, der ventede i huset.

Reed slog i roughed på 17, og kom der fra ikke helt godt mod greenen. Han slog på, men med 24 meter til hullet var der ikke nødvendigvis lagt an til et punktum. Det udnyttede Fowler, ved at spille ind med kun 2 meter til flaget. Men inden Fowlers putt, sluttede Reed hul 17 i par, og holdte fast i -15. Fowler skulle således sænke det korte putt, for at komme i nærheden af den store chance. Og det var præcis hvad han gjorde.

En birdie til Fowler, blev hans første af slagsen på 18. hul i turneringen. Men timingen var god, og spændingen intakt.

Patrick Reed var altså 1 slag foran, da han slog ud på 18. Og alles øjne var rettet mod den 27-årige amerikaner, da de tre forudgående runder, alledage havde klaret hullet i par. Præcis ligesom Fowler.

Men hvad ville der ske? Birdie? Par? eller hvad? Reed slog ud på 18., og  havde cirka 145 meter til pinden. Her fra slog han godt til, og fik nu kun 7 meter til hullet.

Nerverne var ikke ar se på Reed, og koldt gik han til bolden, som han satte i bevægelse, efter et kig i baneguidens notater, og en grundig læsning af greenen. Men forbi gik den, og der var nu kun et enkelt slag “i banken”. Men de sidste  1,2 meter blev intet problem, og Patrick Reed kunne se sejren i øjnene, og glæde sig til den grønne jakke, og $1.900.000.

 

KOM TÆTTERE PÅ PATRICK REED HER

Seneste nyheder