04 oktober 2017 18:40

Sæsonåbning på C More Golf – Safeway Open

Forside Nyheder Sæsonåbning på C More Golf – Safeway Open
Af PM

Der har ikke været tid til lange hvil for spillerne på PGA Touren. FedEx Cup vinderen blev i Justin Thomas fundet for to uger siden, og i denne uge skydes endnu en spændende sæson af PGA Touren i gang.Safeway Open udgør igen i år starten på året og flere spillere, som også spillede Tour Championship, har valgt at spille sæsonens første turnering.

Publikumsfavoritten Phil Mickelson har igen i år valgt at stille til start i Safeway Open.

Safeway Open spilles igen i år på Silverado Resort and Spa. Banen ligger midt i det verdensberømte vindistrikt Napa Valley og kun en time fra storbyen San Fransisco.
Mere end 400 vingårde omkranser banen, så tilskuerne behøver ikke at tage tørstige fra turneringen.
Flere bryggerier er også tilstede, og på 16. hul meldes der om happy hour hver gang en spiller laver birdie, det skal nok være med til at få stemningen op. 136 birdies blev det til i 2016 på hul 16… skål.

Et fint felt har valgt at tage turen til Californien for at tage del i festlighederne – heriblandt sidste uges Presidents Cup helt, Phil Mickelson. 3 ½ point fik Mickelson skrabet sammen under holdmatchen, og han blev dermed den mest vindende spiller gennem tiderne i netop Presidents Cup. 47 år er Mickelson blevet,menhan ligner ikke en spiller, der har tænkt sig at skære ned på aktiviteten. Spillelysten er stadig på sit højeste efter 25 år på PGA Touren. Det var samtidig 23. år i træk, at Mickelson repræsenterede U.S.A i en holdmatch, en rekord der måske aldrig bliver slået.
Det er dog mere end fire år siden, Mickelson har vundet en individuel turnering.

Den forsvarende meste, Brendan Steele, er naturligvis at finde i feltet. Steele vandt i 2016 turneringen efter en imponerende afslutning med tre birdies på de sidste tre huller.
I turneringens seneste fire år er Steele den eneste spiller, der ikke er lykkes med at kvalificere sig til den afgørende Tour Championship efter sejr i Safeway Open.

Også Arnold Palmers barnebarn, Sam Saunders, har fundet vej til Safeway Open feltet. I sidste uge blev Web.com slutspillet færdigspillet, hvor Saunders skrev sig ind i historiebøgerne med en 59’er i første runde.Han tilspillede sig ved samme lejlighed fulde spillerettigheder til PGA Touren med en flot andenplads i den sidste turnering og rykkede samtidig op på en sjetteplads på slutspillets liste. Top 25 fik et PGA Tour kort.

Af andre spændende navne kan nævnes John Daly, Jamie Sadlowski (tidligere long driving verdensmester), Zach Johnson og ikke mindst vinderen af Safeway Open 2015 samt deltager i sidste uges Presidents Cup Emiliano Grillo.

Tre mulige vindere

Webb Simpson

Amerikanske Webb Simpson er så småt ved at være tilbage i fuldt gear. Simpson har bestemt ikke den flotteste teknik på Touren, men han har ved flere lejligheder vist, at det er knap så vigtigt, Ikke mindst da han vandt U.S Open tilbage i 2012.
I år var Simpson at finde i feltet til Tour Championship, og mens han startede 2017 som nummer 84 i verden, er han nu oppe som nummer 37.
Simpson har ikke vundet siden 2013, men han er på det seneste kommet nærmere og nærmere. Safeway Open kunne godt være en god mulighed for Simpson for at få endnu en sejr til cv’et.

Harold Varner III 

Den 27 årige amerikaner var et mulehår fra at skulle tilbage til Web.com slutspillet i sæsonen 16-17, men en flot præstation i Wyndham Championship fik ham i stedet inden for det fine selskab i FedEx Cup slutspillet. Endnu en solid præstation fik ham ovenikøbet videre fra Northern Trust, inden han til sidst måtte strække våben i den anden slutspilsturnering.
Nu har Varner haft nogle ugers pause til at nyde det sikrede kort, og selvtilliden må være i top efter den flotte sæsonafslutning.
Varner har stadig sin første sejr på PGA Touren til gode, men beviset for at han kan vinde mod de bedste kom i 2016 i Australian PGA Championship.

Phil Mickelson

2016-17 bød på noget så sjældent som nul top tre placeringer for den 47-årige legende. Det var medvirkende til, at han for tredje gang siden FedEx Cuppens start måtte pakke køllerne sammen inden Tour Championship. Mickelson er en af kun to spillere (Charley Hoffman), som hvert år har kvalificeret sig til BMW Championship i hele FedEx Cuppens levetid.
Sidste uges Presidents Cup blev endnu engang et selvtillidsboost til Mickelson. Her blev han endnu engang bekræftet i, at han stadig kan konkurrere med de unge løver. Det kan måske give ham det sidste skub over målstregen i sæsonåbningen.

Sendetider

Safeway Open

Torsdag 23.30 – 02.30
Fredag 23.30 – 02.30
Lørdag 23.30 – 02.30
Søndag 23.30 – 02.30

C More Golf sender live alle fire dage fra Safeway Open

Seneste nyheder