27 september 2017 21:26

Presidents Cup - Årets største holdturnering på C More

Forside Nyheder Presidents Cup - Årets største holdturnering på C More
Fra C More Golf

Det amerikanske hold er forsvarende mestre i Presidents Cup og favoritter til at genvinde titlen, men det internationales hold sult efter sejr er stor. 24-årige Justin Thomas nåede kun lige at modtage FedEx Cup trofæet inden turen gik videre til Liberty National i New Jersey til et af årets absolutte højdepunkter – The Presidents Cup. 

Justin Thomas havde en fantastisk uge på East Lake. Han måtte i sidste ende tage til takke med en andenplads i turneringen, pudsigt nok karrierens første andenplads på PGA Touren. Til gengæld kunne han modtage FedEx Cup trofæet efter en helt igennem fantastisk sæson, som har budt på fem sejre, flere rekorder og ikke mindst en runde i 59 slag.
Nu er han udtænkt en hovedrolle i Presidents Cup som den nok mest formstærke spiller på det amerikanske hold. I form af sin status som rookie på det amerikanske hold bliver det i den grad spændende, at se, om han kan håndtere en helt ny form for pres.

Efter en årrække hvor det amerikanske hold har været overlegne, og der tilmed flere gange har været snak om Presidents Cups berettigelse, blev 2015 udgaven helt anderledes spændende. Den sidste match på banen afgjorde det hele, og Bill Haas endte med at køre sejren hjem for U.S.A med 15½ – 14½.
Den samlede stilling i Presidents Cup er nu imponerende ni sejre til U.S.A mod en sejr til verdensholdet og en enkelt uafgjort.
Der er dog ingen tvivl om, at for hvert år der går, bliver det mere lige de to hold imellem. Med befolkningsrige lande som Korea, Japan og Indien hastigt på vej frem på golfscenen kan der ikke være meget tvivl om, at det Internationale hold kun bliver stærkere som tiden går.

Sidste uges Tour Championship på East Lake havde hele 11 amerikanske Presidents Cup spillere i feltet, kun Phil Mickelson havde ikke formået at kvalificere sig. Det Internationale hold havde mere beskedne fem spillere med. Netop det kan vise sig at blive en stor fordel for det Internationale hold, da et langt og opslidende FedEx Cup Playoff ikke nødvendigvis er den optimale optakt til et Presidents Cup, som helt sikkert også bliver en udmarvende affære. Syv spillere fra det Internationale hold har haft minimum en uge til at restituere op til et af årets helt store højdepunkter.
Det amerikanske hold stiller i år med hele seks rookies, det er halvdelen af holdet, og på trods af at flere af de seks allerede er etablerede stjerner som for eksempel Justin Thomas og Brooks Koepka, giver det stadig en vis usikkerhed på holdet. Det er så godt som sikkert, at nogle af de nye kommer til at skinne og andre kommer til at falde igennem.
Det har vi efterhånden set mange gange, men det er svært på forhånd at spå om, hvordan de nye hver især kommer til at tackle et noget anderledes pres, end det de er vant til.
At spille for et hold er noget helt andet end at spille for sig selv, og med et helt land, eller flere kontinenter i ryggen, er presset til at tage at føle på.
Verdensholdet stiller op med fire rookies.

Steve Stricker og Nick Price er kaptajner for henholdsvis det amerikanske og det internationale hold, de har begge valgt en hel kavalkade af vicekaptajner.
Steve Stricker har i sin første optræden som Presidents Cup kaptajn valgt at rådføre sig med Fred Couples, Davis Love III, Jim Furyk og ikke mindst Tiger Woods.
Nick Price er kaptajn for anden gang, han har valgt at modtage hjælp fra Tony Johnstone, Ernie Els, Geoff Ogilvy og Mike Weir.
Det er anden holdturnering i træk hvor Tiger Woods er med som vicekaptajn i stedet for som spiller. Under sidste års Ryder Cup fik Tiger Woods meget stor ros for sin indsats som vicekaptajn.

Det er to stærke mandskaber som torsdag står overfor hinanden, men vi kommer ikke udenom, at amerikanerne går ind til Presidents Cup 2017 som favoritter.
Amerikanernes gennemsnitlige verdensranglisteplacering er 15,5 mod verdensholdets 32,5.
Mange har dog allerede givet amerikanerne sejren på forhånd – det er en fejl.
Verdensholdet har flere store og erfarne spillere på holdet og hvis spillere som Matsuyama, Scott og Day kan finde niveau og gå forrest, er der rigtig gode muligheder for at det internationale hold i år kan overraske.
Sulten efter sejr må samtidig være stor efter 2015’s lige ved og næsten oplevelse.

Spænding bliver der med sikkerhed.

C More Golf sender alt fra The Presidents Cup
Jesper Knudsen og Jeppe Huldahl sidder klar i studiet og under lørdagens 10 timer lange transmission kommer også Anders Sigdal og Andreas Hartø forbi kommentatorboksen.

Sendetider Live Presidents Cup
Torsdag 19.00 – 00.00
Fredag 17.30 – 00.00
Lørdag 14.00 – 00.00
Søndag 18.00 – 00.00

Seneste nyheder