31 juli 2017 13:16

GREAT golf i Kerteminde

Forside Nyheder GREAT golf i Kerteminde
Af Søren Kragh

Det kan næppe være gået mange golfspilleres næste forbi, at der netop er føjet endnu en bane til det flotte danske landskab. Men hvad tilbyder de så hos Great Northern i Kerteminde? Det satte Golfonline.dk sig for, at finde ud af, og besøgte derfor klubben en dejlig sommerdag i juli.

 

VORES OPLEVELSE:

Allerede ved porten til indkørslen stod det helt klart, at Great Northern er noget særligt, og ikke mindst privat. Her fik vi tankerne hen på noget i stil med private baner vi havde besøgt i USA, Irland og England. Så vi var allerede et særligt sted, da vi kørte ind gennem hovedporten, og nu skulle det så vise sig, om resten af værket også stod mål, med vores voksende forventning.

Vi mødtes først med banens direktør Søren Vadmand, som kunne fortælle at, der ud over banens 18 huller, også var en 9-hulsbane, og videre i alt 15 hotelværelser, men at der inden længe også tilgår Spa og wellness-fciliteter. Men det vigtigste budskab vi hørte var, at det virkeligt er klubbens ønske at være et sted for alle. Og her må man nødvendigvis tage udgangspunkt i to ting:

 

 

BANEN SKAL KUNNE TILFREDSSTILLE ALLE TYPER AF SPILLERE

&

PRISNIVEAUET SKAL VÆRE SÅDAN AT ALLE KAN VÆRE MED

 

Vi startede med at prøvespille banen, som du selv kan se en guide til på dette link. Og for at gå lige til øllet, så begik en HCP-10 spiller i bolden hele 3 birdies på runden, medens en anden af de ialt 4 spillere også fik sig en “pipper” med hjem. Så der ligger altså gode muligheder for at få en fin score med sig hjem. MEN banen er bestemt ikke let, og hvis det blæser tilskrives der helt klart X-faktor i spillet. Men vi slap for vind, og fik på den måde lidt hjælp.

Budskabet er, at vores oplevelse bekræftede, at der er plads til alle, og man kan helt oprigtigt gå efter guldet, eller skære den over i bidder, på vej mod greenen. For det var altid muligt at slå bolden relativt saft, for så at komme fremad, og medens dette er fint for mellem og høj handicappere, ja så var banen for lav-handicapperne en helt anden type, hvor de to designs, der er smeltet ind til et enkelt, men stærkt design, udfordrede på fornem vis.

Standen af banen var strålende, greens var tilpas store, og så tog de fantastisk godt i mod. De var ikke super hurtige, men det kan der sikkert skrues både op og ned for, og det kunne være sjovt, med speed-weeks, hvor man kan blive ekstra udfordret på det tætklippede, Men farten generede os dog ikke, på det gennemgående gode ensartede greens.

Great Northern Course

Roughen var kort, og der var sjældent de helt store problemer med at finde og slå bolden videre. Det kunne koste et par slag gennem runden, at være i rough, men man fik chancen for at komme videre i spillet. Vi antager at dette ikke er helt så nemt senere på sommeren. Så roughen skal man passe på, da den så ud til, at være en modbydelig modstander, når den fik lov at stå i fuldt flor. – Det tester vi senere.

På vejen rundt var vi ganske godt tilfredse, men det var især sjovt at spille Hul-7, da den gav en ret åben chance til de fleste. Her var der tale om et par-4 hul, som vi spilede fra 277 meter. Det var banens letteste hul, og der var birdie at finde. Videre vil mange spiller på en god dag kunne drive greenen, men dog ikke så let endda1 For som på resten af banen var den store modstander bunkers! Og dem var der mange af, og de var placeret ret genialt. Så det at være præcis viste sig at have stor betydning, hvis man ville gå efter guldet. Ellers kunne man altid knække slaget over i flere bidder, men chancen var der hele vejen rundt. Og det var fedt!

Ø-greenen på hul 9, som vi spillede med 146 meter til pinden, var en flot oplevelse, men det skal dog siges, at der over alt var god udsigt, og flot natur. Men Ø-greens er altisd spændende, flotte og sjove.

På hul 15 var det dog ikke sandet der skulle tages i agt for. Her var det vand! Men ikke bare i form af en sø, som mAn ser det så tit. Par-4 hullet her havde et træ-dæmningsforløb, som bare var super flot, og måden det var designet ind i banen, gjorde at det for os alle kom godt ind i spillet, og to bolde måtte vaskes. to streger, og 4 point blev det til, fordelt over 4 spillere. Det var fedt, og vi så alle frem til, at få hævn over hullet, ligesom det korte par-4 hul på 277 meter, også gnavede sig ind i vores hjerner. For det hul måtte vi også retur til, for at prøve lykken.

Great Northern Course – Vandfald

Det var altså en god fornemmelse, og med stor spillelyst, at vi kom ind fra 18. Vi bestilte øl, og satte os til rette, og vi nød det store designer møbler, som vi efter runden befandt os i. Snart blev det tid til en ny øl, og her viste Great Northern, at de havde styr på service. For en tjener så at en af os rejste sig, og var straks på pletten, og selv på den relativt store afstand, kom han hen og tog tomme glas, og afløste dem med nyt frisk bryg. Det var en lille ting, men vi lagde mærke til det, og konstaterede igen, at der var et højt niveau i Kerteminde, som gjorde besøget afslappende og ekstra godt. Det er ikke meget værre end, at stå i bare og hænge for længe, for at måtte bestille.

Vi besøgte også træningsfaciliteterne, og her var der styr på sagerne. Ungdomsspillere havde egen hyggekrog, med arkade spil og rum til at være ung. Og så kunne der både spilles fra måtter og fra græs! Det var fedt, og selve træningsområdet var stort, og ville sagtens kunne tage en stor turnerings pres!

Og netop dette gik snakken også på. For hvad forventer man af banens fremtid? I vores 4-bold var det, at standarden vi mødte vil forblive. Og at priserne ville holde sig hvor de er. Det var nemlig kun green-feen på de 600-900 som nogle ville pege fingre ad. Men som helhed, oplevede vi alt yderst rimeligt – også green-feen. For vi mente sagtens at Great Northern kunne måle sig med et hav af internationale baner ude i verden, og så var der enighed om, at alle faciliteter var i top, og at den årlige tur til et af vores nabolande, sagtens kunne erstattes af en tur til Kerteminde.

Men hvad med ambitionerne? Det snakkede vi også med Søren Vadmand om, og der var måske en anelse præstationsangst at spore. Men dette syntes vi dog var uden grund, når man så på, hvordan Great Northern stod under vores besøg. Men det stod klart at mange nok forventede, at ECCO, CHALLENGE og European Tour skulle komme til Great Northern inden så længe endda.

Tee box med klublogo, som tog cirka et år at nå frem til.

Den linje ville da også være nærmest forventeligt, men i vores bold var vi dog enige om noget helt andet. Nemlig at Great Northern har en unik chance for, at tilbyde noget helt andet. Nemlig at forblive unik, og ikke gå hvad en kaldte “buffet-vejen” rent turneringsmæssigt. Men hvad kunne så være muligheden?

Muligheden kunne være i følge vores 4-bold måske være at forblive sig selv. Dermed ikke sigte mod det forventelige, men hellere sætte sit eget præg, og måske sigte mod invitationals, og måske hellere have fokus på ungdomskonkurrencer, og måske kvindegolf? Vi syntes alle godt om en tanke der opstod, hvor Great Northern etablerede en europæisk ungdoms cup, som det også i dag sker inden for fodbold. Men der er mange muligheder, og vi håber det bedste for fremtiden, og vil nyde at komme tilbage igen.

 

KORT OG GODT:

Great Northern er en gave til dansk golf! Årsagen er at banen virkelig er vel designet, og vitterligt udfordrer alle typer af spillere. Noget man ofte hører, men som i Kerteminde holder det stik.

Videre er der overnatningsmuligheder på banen. Det er relativt unikt i Danmark, og så er der tale om sande “golf-huler” med lækker udsigt til bane, og inden i fyldt med dejlig luksus. Det holder, og det samme gør prisen.

Træningsfaciliteterne spiller bare maksimalt. Du kan slå fra måtte eller græs, og så kan du endda blive trænet af Søren Hansen, hvilket er helt unikt, og igen ret opnåligt, da priserne generelt til at have med at gøre – også for den helt almindelige golfer, hvor “value for money” betyder noget.

Great Northern Udslagssteder

Restauranten og klubhuset er en fornøjelse, hvor servicen er i top. Ligeledes er priserne ikke dræbende for lysten til at hygge sig før eller efter golf.Fornøjelsen består dels i god plads med dejlig udsigt. Den gode service, og madens kvalitet, samt det at møbler inde og ude, også var noget særligt, som bør opleves. Forretningsmøder og mindre events i klubben er en oplagt ide, som ikke vil skuffe.

Fremtiden bekymrer vi os ikke så meget om, men Great Northern er klart gearet til, at kunne afholde store events. Men vi hæfter os ved, at der i Kerteminde nu findes en gennemarbejdet og ret unik mulighed for, at opnå luxus på alle tænkelige måder, men til en pris hvor alle kan være med.

Green-fee prisen er kr. 900 alle dage, men slår du ud inden 07:30 kan det klares for 600 kroner.

For gæster der ønsker overnatning, er der godt nyt. For fra kr. 2200 per person, kan du får overnatning, frokost, 3-retters middag og golf. Og topper du op med kr. 600 så prisen rammer 2800, så får du en ekstra runde golf, og  endnu mer mad og drikke. Det er absolut rimeligt, og konkurrencedygtigt, ligesom det efter Golfonline.dk ´s opfattelse er det hele værd.

Medlemskab er uden indskud og uden binding. Og prisen er ikke overrevet, hvorfor rigtigt mange lokale allerede har meldt sig ind. Du kan ikke opnå lang-distance medlemskab, så det er enten green-fee eller fuldt medlemskab, og begge dele er at anbefale alt efter situation.

Great Northern Klubhus – Terrasse med udsigt over banen.

 

 

 

Seneste nyheder