19 juli 2017 15:16

Dejlig resort-oplevelse i Himmerland

Forside Nyheder Dejlig resort-oplevelse i Himmerland
Af Golfonline

Med omkring 20.000 årlige greenfee-gæster, ligger Himmerland GK sig helt i front, og er Danmarks mest besøgte klub. Men var det også den bedst klub at besøge? Det satte Golfonline.dk sig for, at finde ud af, og besøgte derfor Himmerland Golf & Spa Resort, over et par dejlige sommerdage i maj.

Himmerland Golf og Spa Resort sommeren 2017

Det var lidt tid siden, at vi sidst havde været i Himmerland, men glæden var stor, da solen skinnede, og lysten til hygge og golf voksede og voksede.

 

Smilene blev kun større da vi ankom til det danske golf himmer-rige, hvor Himmerland-Hill, og et af landets få par-6 huller havde hjemstavn. Hurtigt stod det klart, at der var sket en del siden sidst, og at Made in Denmark turneringen har givet stedet et boost fremad.

 

Træningsfaciliteter, som driving range, puttegreen og indspilsbane stod flotte og skarpe, ligesom der var god plads til, at kunne rumme de mange gæster i klubben. Og godt besøgt var det! Nordmænd, danskere, og et par spillere fra den anden side af vesterhavet, havde fundet vej til Himmerland. Og den største oplevelse gik til de norske spillere, hvor der blev begået hole in one, som straks udløste en flaske whiskey, med tilhørende HiO-diplom. Det spredte glæde og var en fin gestus fra klubbens side.

 

Fra parkeringspladsen ved klubhuset, så vi en fin minigolf-bane, som vi aftalte at spille efter turen på en af de store baner. Det var et godt element, og videre også et fint tilbud til familier med børn. Men børnefamilierne havde også andet at se frem til.

 

Foruden det velkendte badeland, med tilhørende vandruchebane, og lækre spa-område. Var der nemlig også pizzeria og burger grill, ligesom en lille kiosk, var blevet etableret i området ud mod P-pladsen. Her kunne der købes is, og andre små fornødenheder, hvilket var en fin mulighed for gæster, og især de mange, som havde valgt at overnatte i en af de mange huse på anlægget.

Et af Himmerlands A-huse, som lejes ud til besøgende.

Vi blev selv indlogeret i et nydeligt og rigtigt fint hus, som havde en super standard, og receptionen i Himmelrand Golf & Span Resort var lynhurtige til, at udlevere sengelinned og nøgle.

 

Nu var vi ved at være klar til indskrivning, hvilket foregik i resortets kæmpe stor pro-shop! Udvalget var efter danske forholde ekstremt. Og vi fik alle købt nye klæde r med mere. Dette var i sig selv en fornøjelse.

 

Men det var også i pro-shoppen, at vi oplevede den første rids i lakken. Det ellers flinke og hjælpsomme personale, havde glemt at have buggies klar til os. Desværre var de i øvrigt udsolgt, og vi måtte ty til trolly. Det var nu også okay, da vi alle nød turen rundt, på den lille af de to store baner. Nemlig den cirka 30 år gamle Garia Bane.

Et af de nyere istandsatte huller, hvor både udsigt, og alt omkring greenen er fryd for øjet. ( Billede fra Himmerland Golf og Spa Resort )

Inden vi kunne slå ud på Garia, skulle vi forbi starter-huset. Ideen med et starter hus var rigtig god, og emmende af overskud og lidt luksus. Men desværre var betjeningen halv sur, og men der skulle dog mere til at bryde det rigtigt gode humør i vores bold, og vi befandt os snart på tee 1.

 

Det var omtrent samme sted, tee-1 til både Garia og Back-Tee Course var at finde. Der var travlhed med så mange spillere på samme område, og der blev hilst og grinet en del. Men nu slog vi ud, og gik den modsatte vej af spillere til Back-Tee banen.

 

Selvom Garia er den lille af de to store, var det ikke et nemt hul-1. En å i venstre, og en sø inden greenen længere oppe, gjorde hullet svær. I venstre var der en stor rough, så det handlede om at styre både længde og bredde. Men banen stod bedre end nogen sinde før, og det skulle vise sig at holde stik hele vejen rundt.

Høj sol på banen i ført ny trøje fra den store velasorterede Proshop i Himmerland.

Vi nød runden, på den ”nemmere” af de to baner, og fik snakket med en del af de øvrige gæster. Det blev en rigtig god og hyggelig runde, på en bane der bestemt er god for alle typer af spiller, da den udfordrer alle niveauer, fra forskellige vinkler, samtidigt med, at ingen spiller med HCP under 36, vil føle sig uden chance på Garia Course.

 

Efter den rigtig gode oplevelse kom turen til det første besøg i klubbens restaurant. Her overraskede de ved, at havde styr på et bord til os. Det havde vi ikke selv tænkt på, og havde ikke forventet denne service. Men et bord var der, og det var godt, for der var fuldt besat, med masser af glade gæster fra ind og udland. Især var der mange nordmænd, hvilket klubben så ud til at lykkedes meget godt med at tiltrække.

 

Det gode vejr blev kombineret med kolde pilsnere, og medens vi hyggede gik kokkene i gang med at lave maden. Den kom ret hurtigt, og der var nok af den. Store flotte portioner blev serveret, og vi satte sultne vores tænder i burgere og stjerneskud. Under maden snakkede vi om, at der var lidt serieproduktion over det, hvilket måske er forståligt nok, da der var mange gæster. Men smagen i al den mad vi under opholdet købte, manglende på en eller anden måde sjæl og smag. Det havde været ekstra dejligt, hvis der på trods af travlheden, kom mere sjæl ind i oplevelsen, og men det manglede, og det kunne smages. Maden var der altså nok af, men smagen var konsekvent neutral, og mindede mest af alt og et cafeteria. Men vi hyggede og, alt gik hurtigt.

 

 

Backtee Course, som er den største af de to baner, skulle nu afprøves. Nu var vores buggy klar, og en super detalje var, at der var 12 volts lader i klubben buggies, af mærket Garia. En super detalje, som vi var glade for.

 

Vi kom til starter-huset hvor der denne gang var smil og små vittigheder i luften. Så gik turen til første tee, hvor vi skulle slå modsat retning, af de der lagde ud på Garia-banen. Og afsted det gik, fra en meget velholdt og stor tee-box. Op ad bakke, med knæk mod højre. To i fairway. En i skoven til venstre, og en i roughen i højre.  Vi var i gang,

 

Greekeepernes arbejde kunne vi ikke sætte en plet på. Trods den solide trfik af gæster i Himmerland Golf & Spa Resort, stod banen skarp og flot, hele vejen igennem.

 

Den største fornøjelse var greens. De fik for et par år siden en overhaling, og var en sand fornøjelse at spille til og på. Greens var hævet op i niveau, og rundt om  det kortklippede græs bølgede  små bakker, som tvang os til at løfte bolden ind, eller til at finde en åbning, hvilket ofte ikke var så let, hvis man ville slå fladt, og trille bolde mod flaget. Det var fedt at mærke taktisk modstand ud af tee-boksene, og efterfølgende videre modstand fra greens. Og når det gik godt, så var smilene endnu større end normalt. Synet til de flotte greenarealer, fik også tit smilene frem når vi var på fairway og teestederne. Det var klart et unikt aktiv for hele resortet.

 

Rundt på Backtee Course kom der forskellige oplevelser. En af den  var helt klart ”Himmerland Hill” som de fleste kender fra Made in Denmark. Hullet kan spilles fra 84  meter, og op til 133 meter. Vi slog ud med 117 meter til pinden. Og vi blev nødt til, at have et par ekstra bolde med fra tee-boksen. En af den var 5-10 centimeter fra at gå direkte i hul. Hullet var helt sikkert en oplevelse, og efter omlægningen af banen i 2013, er hul-16 også gået fra at være et lidt irriterende blindt, og stejlt op ad bakke hul, til en par-3 hul i særklasse. Det var fedt!

AALBORG, DENMARK – AUGUST 25: the crowd by the 16th green celebrate Robert Karlsson of Sweden’s hole in one during the first round of Made in Denmark at Himmerland Golf & Spa Resort on August 25, 2016 in Aalborg, Denmark. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Andre steder på banen blev vi udfordret af et par 6-hul, som er spilleligt at de fleste, og samtidigt belønner lav-handicappere. Der var nemlig eagle og birdie-chance i luften på hullet, og det var der ingen i bolden der kimsede af. Tvært i mod.

 

På hul 18 var forløbet også lagt om i 2013. Vi spillede således ikke ind op af hotel-bygningerne, da hullet nu var blevet afslutnIngen på Garia Course.. Så vi savnede at have tilskuere, hvilke vi havde op ad hul 18 på Garia. Det var et unikt twist, der gav smil og latter. Men hul 18 på Backtee var nu ret godt, og vi nød at spille op lange vandet i højre, og ind på den delte dobbeltgreen, hvor begge baner sluttede lige foran klubhuset.

 

Alt i alt var vi ret godt tilfreds, og så frem til at spille begge baner igen. Alle kan være med, og ingen kommer til at kede sig i Himmerland. Banerne stod tip-top, og var meget forskellige. Medens Garia er den gode oplevelse til alle, var Backtee banen kalder på en buggy, og belønner det lidt bedre spillere, med handicap omkring 28 og ned.

 

Det blev tid til en tur i Spaen. Og igen blev vi præsenteret for en rigtig god oplevelse. Der var leg til ungerne, og afslapning til de voksne. Videre kunne der tilkøbes behandlinger, og det var muligt at nyde et glas i boblebadet. Det var ikke ringe, og vi nød det i fulde drag, hvilket de øvrige besøgende også så ud til at gøre.

Der er gode badeforhold i Himmerland – både til store og små.

Vi kom ikke engang hele turen rundt, da der også blev tilbudt bowling, fitness, golfsimulator og fodbold-golf, i Himmerland. Så der er nok at lave med familien eller vennerne, hvor minigolfbanen, pizzeria og muligheden for flotte løbe og gåture, og ikke mindst træning under gode forhold, giver masser at indhold under opholdet.

Alt i alt var den en rigtig ”resort-oplevelse”, og vi skal også tilbage at spile de to baner, som klubben drifter fornuftigt, med starter på begge af de store baner, hvilket nok var med til, at vi på intet tidspunkt stødte på kø, ud på banerne, trods den store travlhed fra de mange danske og udenlandske gæster.

SE ELLER GENSE EN RÆKKE GYLDNE MiD SLAG HER:

Seneste nyheder