09 juni 2017 00:35

BANEBESØG: Simons Golf Club

Forside Nyheder BANEBESØG: Simons Golf Club
Af Søren Kragh

Fredag den 2. juni gik turen til Kvistgaard, hvor Simons Golf Club fik besøg af Golfonline.dk. Vejret var i top, og der blev ubevidst også skubbet til forventningerne, som på grund af det gide golf-vejr, fik et skub op ad. 

Men Simons og jeg, kom meget hurtigt i øjenhøjde med hinanden. For på vejen ind til klubhuset, stod banen skarpt, og strålede nærmest i solen. På vejen ind blev jeg mødt at maritim stemning, da en stor flot skibs-propel, gjorde sig som en slags kunstværk, ved klubhuset. Det var anderledes og positivt med så stor “kunst” ved banen.

Forventningerne var høje. For Simons var ikke en helt almindelig bane. I hvertfald ikke historisk set. Den fremstod ikke som en af de helt nye moderne mesterskabs-baner, men der imod som en mere klassisk mesterskabsbane, med lidt flere år på bagen end  banerne der er etableret de seneste cirka 15 år. Og det blev fedt!  ( Selvom Simons “kun” er knapt 25 år gammel )

Ikke fordi de nyere mesterskabsbaner er kedelige, men det her var noget anderledes. her kunne jeg fornemme en historie der ville fortælles, og klublivet boblede frem, idet et par grupper havde sat hinanden i stævne, og dette med højt humør, og stor venlighed overfor os andre gæster. Man inddrog hinanden socialt, og det kan mangle på nogle af de mere moderne mesterskabsanlæg.

Godt udvalg i den hyggelige Pro-shop. ( Billede fra Simons Golf Club )

De gode oplevelser i klubhuset, modbeviste hvad jeg havde hørt om semi-snobberi i klubben. Der var oceaner af creme-de-la-creme biler på parkeringspladsen, og tillagt den stilfulde område i og omkring klubhuset, ville da også kunne give fordomsfulde mennesker anledning til at tro på snobberi i form af afstandstagen.  – meg til dem der måtte have det sådan, kan jeg hermed aflive den myte om Simons Golf Club. Der var højt humør og god stemning.

Turen gik forbi pro-shoppen, hvor green-feen skulle afregnes. igen var der smil, og jeg bemærkede at udvalget i shoppen var ret godt og stort, hvilket jeg er stor tilhænger af. Det var et plus, som skal nævnes.

NU GIK DET AFSTED TIL FØRSTE TEE

Der var 3 sløjfer på banen, og dermed 27 huller at vælge imellem. De var navngivet A,B og…….C. Jeg gik C og B.

FOTO: Fra Simons Golf Club

Det først hul var noget af en start, og det stod med det samme klart for mig, at dette var en sand mesterskabsbane, og jeg kunne sagtens se for mig, at hullet her kunne have give mange udfordringer, da der i 2003 blev spillet Europa Tour golf på banen, hvor Ian Poulter i øvrigt vandt. Der var tale om et par-3 hul, hvilket normalt ikke er så skræmmende. Men det var det nu.

For med en stor sø, modvind, og op ad bakke, omkring greenen, skulle der alligevel noget af et slag til, for at komme godt fra (kold)-start. Men det gik lige, og der var fra start en duel mellem spiller og bane. Det var fedt! Det var ikke uopnåeligt, at opnå kontrol, men koncentration  var og blev en vigtig faktor, hvis banen skulle tæmmes. Det var muligt, men ikke så let endda. Det stod allerede klart ved de første 169 meter fra tee til green, hvor der i øvrigt ingen bunkers var i spil. Det var der ellers på samtlige af de øvrige huller vi spillede. Men det gjorde dog ikke start hullet meget nemmere.

Jeg slap afsted med en 4´er, og ville gerne spille hullet om. Men den gik jo ikke. Specielt ikke fordi jeg spillede i bolde med 3 andre, hvoraf ingen begik par. Men det stod klart, at jeg måtte tilbage at spille hullet igen en anden gang – og videre glædede mig til, at besøge banen i 2018, hvor der spilles European Senior Tour, under navnet Shipco Masters 2018. Her skal det blive spændende at se, hvordan profferne klarer dette, og de øvrige huller på Simons.

Banebillede fra Simons Golf Club

Nu gik vi alle videre til de næste huller på Simons Golf Club, og det stod atter klart at det her var noget særligt. Banens pleje var i top, og vi mødte smilende greenkeepere flere gange på vores vej rundt.

Men mest imponeret blev vi over design og formatet. Det var som om vi ikke var i Danmark. Men det var vi heldigvis, og det er godt for dansk golf! Det er få baner der kan frembringen en følelse af, at man er i udlandet. Jeg syntes at der er tre baner her i landet, som kan netop dette. Det er Tre-høje, Rungsted og Simons.  Hvilket jeg mener er en oplevelse værd.

Banearkitekten Martin Hawtree som står bag designet, har virkelig tænkt sig om. For vi fik faktisk mange gode chancer for at mestre banen, og der kom da også et par birdies i hus på tværs af 4-bolden. Men man skulle helt klart, spille sig til chancerne, og blev straffet for fejlplaceringer, og forkerte beslutninger. Det var altså ikke helt lige meget hvor og hvordan du skød bolden frem, da små sving, og forhindringer ikke gjorde spillet nemt, som man måske kender det fra brede lige baner.

Martin Hawtree

Hawtree har endda gjort det muligt, at spille banen med sommergreens om vinteren! Dette takketvære et sublimt drænings-system, som giver gæster og medlemmer gode spilleforholde året igennem.

Simons er en anderledes oplevelse, og snobberiet som jeg havde hørt rygter om udeblev. Her var rart, anderledes, og vigtigst var her både gode puttegreens, 6-hullers par-3 bane, med bunkers! Og lækre forhold at nyde en øl, og en bid mad i, efter runden. Ja der var tilmed en vaske ægte pub! Det var særligt, og helt unikt – godt!  Man kunne videre overnatte ud til banen, på Hotel Nybogaard, hvor der tilbydes hele 46 værelser.

Simons kan altså meget, og særligt give en “360”-graders total oplevelse, under unikke forhold, i flot natur. Med pub, hotel, 27 huller, og en parkeringsplads med lækkerier for bil elskere, ja så kan det kun anbefales at besøge klubben, hvor du i 2018 kan opleve Europa Senior Tourne, og videre selv prøve kræfter så længe dit HCP overholder nedenstende.

Hcp. for green-fee gæster:                Kvinder 25,1 – Mænd 25,6
Hcp. for Hotel Nybogaard gæster:  Kvinder 29,9 – Mænd 30,6

 

 

 

Seneste nyheder