31 maj 2017 08:03

GENERALPRØVE PÅ MADE IN DENMARK 2018

Forside Nyheder GENERALPRØVE PÅ MADE IN DENMARK 2018

For enkelte af de professionelle spillere på Ecco Tour kan denne uges turnering i Silkeborg Ry Golfklub blive en forsmag på Made in Denmark 2018 samme sted.

Svenskeren Andreas Andersson slår ud fra første tee på en træningsrunde i Silkeborg Ry Golfklub. Foto: Mads Faber.

En spændende blanding af 156 professionelle og amatører fra hele Skandinavien stiller til start i denne uges turnering på den danske Ecco Tour, Jyske Bank PGA Championship, der afvikles fra 31. maj til 2. juni på banerne i Silkeborg Ry Golfklub.

 

Det er kun få uger siden, at Silkeborg Ry Golfklub blev lanceret som værtsbane for 2018-udgaven af European Tour-turneringen Made in Denmark, der skal afvikles på klubbens mesterskabsbane i Resenbro ved Silkeborg. Mange af talenterne på Ecco Tour-niveau kan være morgendagens stjerner, der i bedste fald kan nå at kvalificere sig til Made in Denmark 2018. I denne uge får de så en forsmag på, hvad Silkeborg Ry Golfklub har at byde på, når Europa-touren kommer på besøg i 2018.

 

Første runde af Jyske Bank PGA Championship afvikles onsdag på Resenbro-banen i Silkeborg, mens anden runde og finalen torsdag og fredag afvikles på Kildebjerg-banen i Ry. Begge baner er delvist lukkede for klubbens medlemmer og greenfeespillere de tre turneringdage. I modsætning til en Made in Denmark-turnering vil der være gratis adgang til alle Ecco-tourens tre spillerunder.

 

At Ry-banen lægger græs til finaledagen på Ecco Tour falder fint i tråd med, at der arbejdes på at få en Made in Denmark Challenge Tour til Silkeborg Ry Golfklub i 2019 med planer om at afvikle den netop på Ry-banen. I forhold til European Tour er Ecco Tour en såkaldt third level-turnering med et noget mindre set up. Eksempelvis kan man klare sig med ca. 50 frivillige hjælpere mod 1.500 til Made in Denmark. Tilskuertallet når måske omkring 1.000 mod 85.000 i gennemsnit i Himmerland og forventet 100.000 i Silkeborg i 2018. Tv-dækningen fra Ecco Tour er også beskeden i forhold til en stab på 140 mennesker, der sørger for en Made in Denmark-produktion til 330 mio. seere i 60 lande.

 

Blandt de mest interessante navne i Ecco Tour-turneringen er den tidligere vinder på European Tour, Mads Vibe Hastrup, den tidligere European Tour-spiller Knud Storgaard Jensen og de fire Challenge Tour-spillere Mads Søgaard, Christian Gløët, Oliver Suhr og Martin Leth Simonsen. Inviteret er også de fire lokale amatører fra Silkeborg Ry Golfklub: Rasmus Bofill, Jacob Clement Holst, Morten Storgaard Mortensen og Nicolai Røgen.

 

 

Seneste nyheder

ingen relaterede nyheder