14 april 2017 02:20

Jeff Winther vil beholde tourkortet - og sine wedges

Forside Nyheder Jeff Winther vil beholde tourkortet - og sine wedges
Af Morten Sandorff

Det er Jeff Winthers blot anden sæson på European Tour, og han måtte igennem tourskolen for at få kortet fornyet til 2017. Men det har blot givet den unge nordsjællander mere blod på  tanden.

Jeff Winther

-Jeg skal beholde mit tourkort, det er målsætningen. Jeg regner med at få mindst 17 starter og så må jeg slå til når der er en mulighed. Det er svært med de lange pauser der kommer, når jeg ikke har adgang til alle turneringer.

Sæsonen gik først igang for mig efter nytår, men heldigvis gik det fint i Afrika hvor jeg spillede 3 turneringer. Jeg var helt flad før Tshwane Open, men tog den alligevel med, da det gik så godt sidste år, (En 2. plads og karrierens største præmie.red.) men batterierne var afladet.

 

I Marokko er WInther de første dage parret med bunker af erfaring han roligt kan prøve at suge af. Spillemakkerne Simon Dyson og Richard Green har tilsammen 9 ET-gevinster og Dyson har også vundet mange turneringer på Asian Tour. Alligevel var det danskeren der viste vejen med en runde i -1, 7 slag foran Dyson og 5 foran Green.

 

-Det var 3 rustne Cobrawedges der reddede min runde idag. Jeg smed de lange slag overalt på banen og udenfor, men heldigvis var det korte spil rigtig godt. Jeg chippede i to gange og det meste kom rigtig tæt på hullet til lette putts. På 7. røg jeg langt i venstre og ramte et træ i andetslaget – det kostede en dobbeltbogey.

 

Og den dobbeltbogey kostede også en delt førsteplads skulle det vise sig. Winther sluttede i -1 på en delt 14. plads, mens de førende ligger i -3. Her finder vi Lucas Bjerregaard , mens Lasse Jensen ligger på cutgrænsen i +2 og Thomas Bjørn måske får tid til at nærstudere kollegerne i weekenden efter en runde i +4.

 

-Alt i alt er jeg tilfreds. Hvis jeg rammer fairways de næste dage kan det blive rigtig godt, siger Winther. -Dyson og Green er to kanongutter at gå med. Dyson snakker meget ligesom jeg selv gør, så det er hyggeligt. Og han roste mit korte spil efter runden, og mente han burde prøve et sæt wedges magen til. Men han får ikke fingrene i mine!

 

Og det kan man jo godt forstå hvis sådan et sæt rustne Cobrawedges, kan kompensere for et rustent sving. Men det er nok mere manden der holder køllen, der skaber resultaterne, og her er Winther et godt bud på en dansker der kan vinde turneringer.

Vi spurgte Simon Dyson om runden med det danske talent:


-Jeff er en rigtig fin fyr med stort potentiale. Han var godt selskab på banen, og det korte spil var fantastisk. Hvis han holder bolden på fairway kan alt ske for ham. Han kan lave store resultater, hvis det hele falder på plads, fortæller den rutinerede brite, og smutter behændigt  da han kan mærke jeg kun gider spørge om Jeff…

Seneste nyheder