11 juli 2016 16:52

YES til Jels

Forside Nyheder YES til Jels
Af Golfonline.dk

Ordet konge-bane kom til sin ret i sønderjyske Jels. Her spillede jeg banen, der er kendt under navnet Royal Oak. Og den skuffede ikke, for Royal Oak var vitterligt en konge oplevelse.

Skærmbillede 2016-07-11 kl. 16.18.15

 

For det første var køreturen overhovedet ikke slem. Det kunne en halv-kjøwenhavner som mig selv ellers godt bilde sig selv ind. Men der var kun 2 timer og 40 minutter fra København, og det var alle kilometerne værd, og så kunne man eventuelt kombinere med overnatning, og spil på andre baner under vejs. Og for de som har mindre vej til Jels, kan jeg kun sige at I er heldige! og her er hvorfor:

De baner jeg har spillet har selvfølgelig deres forskelligheder, og ind imellem er der både store og små perler, men dog oftest en god oplevelse at hente. Men Royal Oak var en af de store perler. Banen der er kendt for sin “speed-week” med lynhurtige greens, har gennemgået en del siden sin fødsel, og jeg besluttede at tage pulsen på banen.

Det startede med at vejret var i top-form, hvilket aldrig skader. Men humøret og servicen inde i klubben matchede. Her arbejdede jeg et par timer inden tee-off, og kunne fornemme et sammenhold i klubben som var rigtigt godt og sundt. Betjeningen i cafeen var i top, rene smil og god kvalitet, også selvom der i starten ikke var meget run på. Det var fedt at mærke, at få kunder ikke sløvede hverken humør eller service. Senere kom der mere fut i den, og igen oplevede jeg samme gode kvalitet, ligesom der efter runden blev serveret mad for min makke og jeg, selvom køkkenet lige havde lukket. Det var fedt at de lige ville gå lidt længere for, at gøre gæsterne glade.

Nå men banen skulle jo også spilles, og det var her den helt store overraskelse kom. Banen stod ekstremt godt, og allerede efter et par huller stod det klart at det ikke var sidste gang banen skulle have besøg denne sommer.

Over alt var den bare super velplejet. Og var fedt at der var knivskarp forskel på de forskellige klipninger. Det så også godt ud når jeg sådan gik ned ad de forskellige fairways. Og fryd for øjet tæller jo også.

Greens var relativt store, så der kom mange gode indspilsoplevelser, hvor man også fra længere afstande kunne slå på green, som også tog fint imod, så bolden blev på korteste græs. Man kunne så frygte at den ville være en smule sløv, men det var den ikke – og det kunne da også lige passe, når nu netop Royal Oak er Danmarks “speed-green” bane… Farten var god, men ikke for hurtig, og det gav et positivt element til spillet.

Skærmbillede 2016-07-11 kl. 16.29.24

Rigtigt mange steder handlede det om at undgå en af siderne fra teeboxen. Mest fordi man så slog ud, eller i noget hård urt. Ikke så meget for andetslagets skyld. Men slaget mod greens var alligevel ikke altid så lige til, selvom banen på en god dag godt kan brændes af. Timing , talent og lidt held skulle der til for at nå over 36 point, men banen lod sig ikke tæmme så let som det kunne se ud. Og det vakte endnu større spille lyst For Royal Oak fristede konstant, og jeg havde lyst til at spille to gange 18. Det var et godt tegn.

Foran greens var der indbygget godt placerede forhindringer, som f.eks. den dybe bunker med høj kant, som du kan se her på billedet her under.

Skærmbillede 2016-07-11 kl. 16.18.40

Alt i alt var banen i så god stand at det i sig selv er et genbesøg værd. Men mest af alt var det oplevelsen af fristelse, der konstant lokkede ude på banen. Jeg havde hele tiden en idé om at der kunne komme gode point på kortet, men at man trods alt skulle holde tungen lige i munden, og snotten i måtten – som man siger. Den kombination af super lækker bane, der samtidigt holdte en dør åben for en god score, havde lige præcis tilpas meget af hvert krydderi, og det var guf for både min makker og jeg. Vi kunne efterfølgende begge anbefale alle at besøge Jels og Royal Oak – der er ikke så langt som man skulle tro, og uanset hvad, så var det køreturen værd! Og vi gør det igen!

Lad mig slå det fast, at banen var for spillere med alle typer HCP. Det er ikke alle baner som er det. Men den kvalitet havde Royal Oak. For lav handicapperen er der gode chancer at få og tage, ligesom banen får hævn når spillerens ideer ikke lykkedes. For spillere med HCP omkring de 20-30 stykker, er der en stor oplevelse i udsigt, stand og det at få en god oplevelse med greens. Der er plads nok, men man kan også blive straffet. Men alt i alt er banen for alle, uden at blive for meget af nogen art.

Vi fandt denne video fra 2010, som giver lidt intro til klub og bane.

 

Seneste nyheder