25 maj 2016 10:19

En golfmaraton kræver det samme af kroppen som 8 fodboldkampe.

Forside Nyheder En golfmaraton kræver det samme af kroppen som 8 fodboldkampe.
Af PM

Gennemførelsen af en golfmaraton, som den der tilbydes i Vejle Golf Club d. 18.juni 2016, er ikke bare en afprøvning af ens mentale grænser. Den kræver også planlægning af det, man som spiller skal sørge for at spise og drikke under denne specielle turneringsform.

Skærmbillede 2016-05-25 kl. 10.12.58

En god grundform og mod på denne udfordring er væsentlige forudsætninger, men har man som spiller en ambition om at komme i præmierækken, bør man være opmærksom på hvad kroppen egentlig forbrænder under selve turneringen. Idrætsfysiologien har ved forskellige undersøgelser kortlagt kroppens forbrænding i konkrete idrætsgrene. Disse undersøgelser viser, at 14. timers golf medfører en forbrænding på 5000 Kcal., som svarer til det man forbrænder i ved, at spille 8 fodboldkampe på motionsniveau.

1250 g sukker svarer til 5000 Kcal., så man skal som spiller være opmærksom på, at depoterne skal være fyldt godt op inden gunstarten kl. 04.30 i Vejle. Man skal ligeledes være opmærksom på at indtage tilstrækkelige mængder af mad og drikke under turneringen. Hvad vand angår, er det forventeligt at en spiller skal drikke 8 l. vand hvis temperaturen er 20 grader.

Det kan ikke tilrådes, at indtage 1,5 kg. Matadormix inden turneringsstart, da dette uden tvivl vil medføre andre udfordringer. Spis i stedet tilstrækkeligt med frugt og andre fødevarer som indeholder store mængder af kulhydrater.

Det er muligt at tilmelde sig til Golfmaraton i Vejle Golf Club indtil den 6. juni 2016. Men skynd dig – halvdelen af pladserne er allerede væk!

 

Yderligere information: www.vgc.dk/klubben/turneringer/golfmaraton

Seneste nyheder