06 marts 2016 22:52

Guide til PGA Catalunya Resort

Forside Nyheder Guide til PGA Catalunya Resort
Af Søren Kragh

De fleste golfspillere har hørt om PGA of Catalunya, og mange har nok haft lyst til at prøv kræfter med det berømte anlæg. Den lyst fik Golfonline realiseret, da vi i sidste uge slog vejen forbi PGA of Catalunya Resort – men hvordan er det lige man kommer der til?

Skærmbillede 2016-03-06 kl. 22.47.57

Jo det var let! For et højhastighedstog pendlede nemlig mellem Barcelona og Girona, som ligger 15 minutters kørsel fra resortet. Toget tog kun en god halv time om at nå Girona, der viste sig at være en ret hyggelig by, hvor overnatningen også sagtens kunne foregå, men vi boede dog i Barcelona. Togturen kostede €19, og for at sætte dette i kontrast så tog vi en taxa hjem, og det blev €165. Så det var dyre lærerpenge.

Men det blev klart at man nemt kan bo i Barcelona, og stadig spille golf på PGA of Catalunya Resort, selvom der er cirka 100 km mellem byen og banen. Eller man kunne bo i flotte Girona, og få en autentisk oplevelse med kun 15 minutters kørsel til banen, hvilket kostede omkring en 10-euro seddel. Det var nok at anbefale da byen virkelig var indbydende, og havde et stort udvalg i cafeer og spisesteder af høj kvalitet.

Da taxaen nåede til sikkerhedsvagten, stod det klart at der var mange stjerner på vej. Det så bare godt ud! Det var en af de gange hvor man tænkte; Reklamebillederne snød ikke! Og det er da unikt?

Jeg blev mødt af et gude-syn ud over nogle af hullerne på de to baner, og så ankom jeg til et U-formet entré område, som førte forbi et boligkontor, hvor man administrerede salg og marketing af de mange bygningsprojekter, der er i gang på PGA of Catalunya Resort. Jeg kom nu ind til receptionen som var en del af Pro-shopen. Og hvilken pro shop!! Den havde alt hvad hjertet kunne begære, og det var dejligt at kunne gå op opdagelse, medens service og udvalg var større end man ellers oplever i Europa.

Jeg kom efter “check-in” gennem en glasdør, og tog nogle skridt op til en moderne restaurant. Her var der flot udsigt over en del af banen og bjergene i baggrunden. Betjeningen var rigtig god, og maden kom hurtigt, og så smagte den bare godt. Så mit førsteindtryk blev bare understøttet!

En af PGA Catalunya Resorts putte greens. Lige ved klubhuset set fra restauranten.

En af PGA Catalunya Resorts putte greens. Lige ved klubhuset set fra restauranten.

Der var en fin puttegreen ved klubhuset, og alt i alt lod jeg mig fortælle at der fandtes cirka 2000 m2 chip og putting green på resortet, som dermed var blandt de bedste forhold i Europe.

Jorden hvor Resortet ligger er ejet af Ireren Denis O´Brien, som også ejer Quinta do Lago arealerne i Portugal. Men athar i dag er en af Europas bedste baner at finde, var ikke planen fra start. Jorden skulle nemlig have været brugt til at anlægge en F1 bana, og senere en golfbanen der kunne tage imod 1997 udgaven af Ryder Cup. Men tingene tog en drejning, og PGA Catalunya Resort udviklede sig, og har gjort det i mere end 20 år.

I dag er PGA Catalunya kendt for at have været host for Open de España, og European Tour Qualifying School Final Stage events. Men banen blev i 2015 også hædret til at være Spaniens #1, og videre en af den bedste baner i Europa.

TV: Se mere til PGA Catalunya Resort her:

PGA OF CATALUNYA CV-UDDRAG:

  • IAGTO European Golf Resort of the Year 2015
  • Best Course in Spain, World Golf Awards 2014
  • Spain’s No.1 golf course 2012-2015 – Top100golfcourses.co.uk (UK)
  • World Top 100 Golf Courses 2011 – Golf World (UK)
  • Continental Europe Top 100 Courses 2011-2016 – Golf World (UK)
  • Best Golf Development in Europe 2013 – European Property Awards (UK)
  • Stadium Course and Tour Course recognized in Golf Journal’s Course
    Reviews 2014 (Germany)
  • Best Golf 2014 – Fairways Magazine (France)
Uddrag af hæder og priser. ( FOTO: PGA Cayalunya Resort hjemmeside )

Uddrag af hæder og priser. ( FOTO: PGA Cayalunya Resort hjemmeside )

Men tilbage til mit banebesøg. Jeg spillede Stadium Course, og prøvede således ikke kræfter med Tour Course. Men jeg fik set nogle af Tour banens huller, og de så bestemt indbydende ude. Men det var den prisvindende Stadium Course jeg begav mig ud på, og allerede på hul-1 stod det klart, at her skal jeg tilbage til, sammen med et hold gode venner og bekendte. Det var jeg nødt til!

Jeg havde intet dårligt at sige til mit ophold, ud over at 2-bolden foran mig ikke kendte til det at lukke igenneM. Vi stod ofte på tee stedet sammen, men jeg blev ikke lukket igennem. Det tog lidt tid at komme de 18 huller igennem på den måde, men det gjorde egentligt intet. Udsigten blev nydt, og på den måde var det faktisk ikke så galt endda.

Vi vælger her at klippe ind hvad PGA catalunya Resort selv skriver om banen, da jeg kun havde rosende ord om den lettere kuperede bane, der stod flot, og godt. Der var god plads, men masse af udfordringer fra vand, og ofte ved at man i en af siderne ud af bokse skulle passe på. Der var også hældninger, som kunne komme i spil, og koste på kortet. Så tungen skule holdes lige i munden. Men ud fra HCP 10 kom der 2 streger 7 par og en birdie på kortet, og så var der 4 reelle birdie chancer. Banen var altså til at hamle op med, og gav chancer, i et godt samspil med den risiko man skulle overvinde – men det var ikke umuligt, og godt spil blev belønnet med gode chancer.

Stadium Course

Originally created for international tournament golf by Ryder Cup star Neil Coles MBE and former Spanish Open winner Angel Gallardo, with the help of The European Tour’s design company, EGD (European Golf Design), PGA Catalunya Resort’s Stadium Course opened in 1999.

Since then, it has hosted three Spanish Opens (2000, 2009, 2014), The 1999 Sarazen World Open and seven consecutive European Tour Qualifying School Final Stage events since 2008.

Ingen helt ringe udsigt over Stadium Course

Ingen helt ringe udsigt over Stadium Course

Consistently ranked as the number one course in Spain and among the top 10 golf courses in Europe, the Stadium Course winds its way through pine forest and features dramatic elevated tee shots and challenging approaches to greens guarded by the twin hazards of sand and water.

In 2011, the Stadium Course underwent a significant upgrade to lengthen the par 72 layout to 7,333 yards (6,705 metres) and toughen some of its iconic holes, including the par 5 third with its lakeside green, the eye-catching par 3 11th and the addition of trees to the right of the 18th fairway.

The course continues to maintain its position in leading international golf course rankings, being one of only two Spanish courses in the World’s Top 100 Golf Courses according to Golf World, and is consistently rated Spain’s best golf course by the popular golf website, Top100golfcourses.co.uk.

Og vi tager også Tour Course med nu vi er igang:

Tour Course

Opened in 2005, the Tour Course provides players daunted by the level and precision required by the Stadium Course, with a friendlier alternative.

Tour Course, PGA Catalunya Resort

Tour Course, PGA Catalunya Resort

Set amid pine trees and lakes, the 6,562 yards (6,000 metres), par 72 layout is somewhat shorter and more forgiving than the Stadium Course, but nevertheless maintained to the same world class standards, and is another Neil Coles and Angel Gallardo creation.

Most holes on this course have wider fairways making it easier to find the fairway from the tee. However, the layout is by no means a walkover, as hopefuls of The European Tour Qualifying School Final Stage can testify. Risk-takers are rewarded here, especially on the par 5 holes.

To gain full enjoyment, this unique course encourages players to use all their skills and their complete range of clubs.

Til slut kan det altså kun anbefales at tage en tur til Spanien, og nyde Resortet 100 kilometer fra Barcelona. Men overnatning i Girona, opnår man i følge mig  en super kombination af golf i verdensklasse, og muligheden for at nyde en flot natur, i en by med hyggelig stemning. Et besøg på den 3-stjernede Celler de Can Roca restaurant i Girona, kunne sagtens være en del af turen, ligesom resortet byder på god restaurant med fantastisk smuk udsigt.

VIND BILLETTERVi trækker lod om 3 VIP billetter til kampen DANMSRK – RUSLAND blandt alle der liker intercut – Danmark…

Opslået af intercut.dk på 7. marts 2016

Seneste nyheder