27 november 2015 10:02

Kenyanske golfbaner hædres ved World Golf Awards

Forside Nyheder Kenyanske golfbaner hædres ved World Golf Awards
Af PM

I begyndelsen af november løb Kenya med ikke mindre end tre priser ved den årlige World Golf Awards. Rige muligheder for at kombinere førsteklasses golfbaner med unikke safarioplevelser og afslappende strandferie har åbnet flere golfentusiasters øjne for Kenya som rejsemål – og den nylige anerkendelse forventes at styrke landets position som golfdestination yderligere.

 

WindsorGolf - View over 1st tee.

WindsorGolf – View over 1st tee.

Tre kenyanske golfbaner blev hædret ved den årlige World Golf Awards, der blev afholdt i begyndelsen af november. Muthaiga Golf Club i Nairobi vandt prisen som bedste golfbane i Kenya, mens The Great Rift Valley Lodge and Golf Resort fik titlen som bedste golf-hotel i Kenya. Tobs Kenya Golf Safaris løb med sejren i kategorien ”Best Inbound Golf Tour Operator”.

 

Styrker Kenyas position som golfdestination

World Golf Awards, der hvert år hylder og belønner de bedste aktører inden for golf-turisme, er en del af den anerkendte prisoverrækkelse World Travel Awards. De tre nye priser forventes at sætte yderligere fokus på Kenya som golfdestination. Priserne kommer i kølvandet på Kenya Golf Unions netop nedsatte turisme-komité, der har til formål at tiltrække 30.000 golfturister til Kenya hvert år.

 

– Vi er meget stolte af priserne. Muthaiga Golf Club er ikke bare min egen hjemmebane, men også hjemsted for næste udgave af turneringen Kenya Golf Trophy. Great Rift Valley Lodge er et populært hotel blandt golfturister og samtidig sponsor for den årlige JW Seagon Bupa Kenya Golf Trophy-turnering. Kåringerne er med til at styrke Kenyas position som golfdestination, idet Kenya er den ene ud af blot to nominerede subsahariske golfdestinationer ved World Golf Awards, fortæller formand for Kenya Golf Unions turisme-kommite, Tobs Cohen.

 

Golfferie nær stranden eller blandt vilde dyr

Som gammel engelsk koloni har Kenya en lang tradition for golfspil. Hidtil har landet været en ukendt golf-perle, men flere golfentusiaster har med tiden fået øjnene op for de kenyanske golf-faciliteter, der kombinerer smuk natur og vilde dyr med udfordrende golfbaner i verdensklasse. Samtidig byder Kenya året rundt på 12 timers dagslys og behagelige temperaturer.

 

I Kenya er det kutyme at spille med caddies. Det gør ikke kun golfrunden mere komfortabel, men kan også forbedre dit spil – caddierne er selv tit dygtige golfspillere med lavt handicap, og de kender banen som deres egen bukselomme.

 

Mange af landets golfbaner ligger nær turistområderne, og omkring Nairobi er der ikke mindre end 14 golfbaner. Blandt de mest populære finder man Windsor Golf Hotel & Country Club, der vandt prisen som Kenyas bedste golfbane ved World Golf Awards sidste år. Mange vælger også at besøge Karen Country Club. En stor del af stedets 18-hullers bane er lavet på det område, der engang var Karen Blixens kaffefarm.

 

Vil man kombinere golfferien med en afslappende strandferie, findes der også flere skønne golfbaner ved kysten. I Diani Beach, der for nylig blev kåret som Africa’s Leading Beach Destination, ligger Leisure Lodge Beach and Golf Resort – og uden for Malindi finder man Vipingo Ridge.

 

Ved Great Rift Valley inde i landet ligger golfbanen 7.000 fod over havoverfladen, og faktisk er det bevist, at den lavere lufttæthed her kan forbedre ens drive med 10-15 pct. Samtidig er Great Rift Valley et af Kenyas mest betagende naturområder. Her spiller man med udsigt over søen Lake Naivasha, og der er mulighed for at møde vilde dyr som fx zebraer midt på fairway – eller bruge eftermiddagen på en safari i området.

 

Mere information

Se alle vinderne ved World Golf Awards på: www.worldgolfawards.com/winners/2015

For mere information om golf i Kenya, kontakt Kenyas Turistråds nordiske repræsentant.

 

Seneste nyheder