24 september 2015 23:03

Himmerland Hill - en sand milepæl

Forside Nyheder Himmerland Hill - en sand milepæl
Af Søren Kragh ( og venner )

Hvem havde regnet med at, Made in Denmark Golf ville blive et så succesfuld og populær som udfaldet blev? Det kom vi på redaktionen til at snakke om, over et glas vin med tilhørende kloge ord og tanker.

Uhørt mange optog selfien og videoer som de delte på blandt andet facebook under Made in Denmark´s år 1 og 2. - Danmarks Thomas Bjørn var en af dem, og videre også en af de varme fortalere for at få touren tilbage på dansk grund.

Uhørt mange optog selfien og videoer som de delte på blandt andet facebook under Made in Denmark´s år 1 og 2. – Danmarks Thomas Bjørn var en af dem, og videre også en af de varme fortalere for at få touren tilbage på dansk grund.

Vi syntes midt i vores hyggesnak at det var på sin plads lige at genopfriske Himmerland Hill, her på Golfonine.dk. Og i al beskedenhed vise den efterhånden berømte bakke respekt igen, inden vinteren for alvor tager over ,og mørket sænker sig over landet.

Det var på Himmerland Hill at selveste Thomas Bjørn, mange andre spillere og caddies, optog videoer og selfies på mobilen. Det var ret nyt og ganske uhørt i Europa Toure-regi, men meget dejligt og bekræftede at tre år med European Tour i Danmark og Himmerland, nok ikke var så tosset en idé endda…..!

Det var også på Himmerland Hill at de mange fremmødte, hædrede og hyllede Kjeldsens tour-deltagelse nummer 500, hvilket han blev ganske rørt over. Kjeldsen kæmpende sig flot gennem turneringen, som han havde chancen for at vinde. Men med en flot delt 2. plads og 750.000 kroner på lommen, var det en glad og tilfreds jubilar, der efter 4 dages kamp gik af 18. i Gatten. Sejren “overlod” han og de andre 2-ere til David Horsey, som over de 4 gange 18 kunne skrive under på en samlet score i -13 ( Blot 2 slag bedre end Kjeldsen )

Kjeldsen blev rørt da dette sket på Himmerland Hill

Kjeldsen blev rørt da dette sket på Himmerland Hill

Nå ja, så var det også på selv samme bakke, at vi kunne opleve en nede på jorden golfpromoter, ved navn Flemming Astrup, der grinende uddelte masser af “birdies”.

En idé der blev til handling, som det jo efterhånden har det med at ske, med sagerne han tager sig af.

Uddelingen af de tusinder af gule gummiænder tog bår publikum og spillerne til sig, men store glæde og fornøjelse.

Netop Flemming Astrup må tilskrives at være primus-motor bag det, at Europa Touren igen  – og for alvor – er tilbage herhjemme. Der er sket meget siden han for omkring 10-år siden afholdte turneringer, hvor det var svært med økonomien, og noget af betalingen for Pro-Am holdene skete via produkter. Men han blev ved og gjorde det på sin egen og vedholdende, men ikke mindst målrettede måde.

Astrup i birdie-action

Astrup i birdie-action

Det gav pote, og uden Astrup var dansk golf, og dermed chancerne for at blive professionel spiller, klart mindre end de er det i dag. Golf Danmark skylder Flemming Astrup og folkende omkring ham en stor tak, for den solide og gennemførte indsats.

Havde han ikke opbygget ECCO Touren, kunne grundlaget for en Europa Tour i Danmark næppe have været tilnærmelsesvis på samme niveau – og måske slet ikke være tilstede!? –  Men Astrup har formået at tiltrække og fastholde partnere og sponsorer, som tilsammen har gjort drømmen mulig.

Det syntes vi, over et glas vin med tilhørende snak om golf, og det der hører til, at vi lige ville genopfriske og dele med læserne. Himmerland Hil står for os at se som en slags udråbstegn og markant milepæl for; Astrups værk, Købmandens drøm, og ikke mindst for golfsporten i Danmark.

SE HIMMERLAND HILL I TIME-LAPSE HER:

Seneste nyheder