24 juli 2015 13:21

Thomas Bjørn starter hektisk golfuge

Forside Nyheder Thomas Bjørn starter hektisk golfuge
Af Søren Kragh

Hele 2.200 spillere lagde billet ind på at spille ”landskamp” mod Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen i Silkeborg Ry Golfklub før Ecco Tour-turneringen Made in Denmark Qualifier

 unnamedSelv om Silkeborg Ry Golfklub er vant til at arrangere store internationale golfturneringer, så bliver den kommende uge noget ganske særligt for den midtjyske golfklub, der har fostret Europa Tour-vindere som Thomas Bjørn og Morten Ørum Madsen.

Den hektiske uge skydes igang mandag den 27. juli, når Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen stiller op på Silkeborg-banen til en match mod 36 danske amatørspillere, der er fundet ved lodtrækning blandt ikke færre end 2.200 spillere. Via Made in Denmarks hjemmeside har de alle lagt billet ind på en af de 36 pladser. Parvis spiller de alle et hul mod de to danske golfstjerner i en 18 hullers runde.

Blandt de 36 spillere er tre lokale spillere fra den arrangerende klub: Mette Laackmann Sørensen (41 år), Julie Resen Holm (14 år) og Rasmus Bofill (13 år). Sidstnævnte er et af Danmarks største talenter, der tre år i træk har vundet den europæiske udgave af US Kids i Skotland.

Bjørns fuglebad

I forbindelse med arrangementet bliver det for Thomas Bjørn også til et gensyn med det fuglebad hjemme fra haven, hvor han og storebror Søren Bjørn i drengeårene trænede det korte spil med at chippe bolden op i badet. Bjørn-familien har foræret klubben fuglebadet, der vil få permanent opstilling foran klubhuset i Silkeborg.

Før ”landskampen” vil der være et pressemøde, hvor foreningen Sportsjournalisternes Golf Klub afslører, hvem der skal modtage Den Gyldne Golfbold for sæsonen 2014. Prisen har været uddelt hvert år siden 1966, og ny sponsor for Den Gyldne Golfbold er Made in Denmark.

Ecco Tour

To dage efter amatørspillernes landskamp mod ”Bjørnebanden” bliver Silkeborg-klubbens to golfbaner i Resenbro og Kildebjerg Ry beslaglagt af ikke færre end 196 spillere i turneringen Made in Denmark Qualifier by Ejnar Hessel på den professionelle Ecco Tour med indledende runder onsdag og torsdag og finalerunde fredag i Silkeborg. Det er rekordantal spillere og sæsonens største turnering med en præmiesum på 50.000 euro (375.000 kr.)

Som det antydes i navnet spilles der om seks pladser i Made in Denmark-feltet på European Tour på Himmerland Golf & Spa 20.-23. august. De tre bedste i Made in Denmark Qualifier plus de tre bedste på ranglisten Race to Himmerland efter Silkeborg-turneringen får alle et wild card til Made in Denmark.

Det kun 13-årige stortalent fra Silkeborg Ry Golfklub, Rasmus Bofill, skal møde idolerne Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen i ”landskampen” mandag. Foto: Frits Christensen.

Det kun 13-årige stortalent fra Silkeborg Ry Golfklub, Rasmus Bofill, skal møde idolerne Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen i ”landskampen” mandag. Foto: Frits Christensen.

Med ranglisteplaceringer som nummer to og tre er Daniel Løkke fra Holstebro og Martin Ovesen fra Kolding meget tæt på adgangen til Made in Denmark.

”Jeg håber, at spillet klapper i Silkeborg. Det er en drengedrøm for mig at være med på Europa-touren, og jeg kan rigtig godt lide at spille Silkeborg-banen, som jeg anser for at være Danmarks bedste golfbane, der ligger godt til mig med de smalle fairways,” siger Martin Ovesen.

Som arrangerende klub stiller Silkeborg Ry Golfklub med fire deltagere. Den professionelle Mads Kristensen har tidligere optrådt på Ecco-touren, mens der er wild cards til amatørerne Oliver Hundebøll, Michael K. Nielsen og Morten Mortensen. Wild cards er der også til amatørerne Morten Toft Hansen og Philip Juel-Berg, der for nylig vandt Danish International Amateur Championship (DIAC) i Silkeborg.

Seneste nyheder