21 juni 2015 10:20

REJSER: The Atlantic Links er Englands oversete golfdestination

Forside Nyheder REJSER: The Atlantic Links er Englands oversete golfdestination

Om mindre end en måned spilles den 144. udgave af The Open Championship. British Open, som turneringen også kaldes, flytter rundt mellem nogle få og meget nøje udvalgte baner. 93 gange er The Open blevet spillet i Skotland, 49 gange i England og blot en enkelt gang i Nordirland. 14 forskellige baner har gennem tiden været benyttet til denne majorturnering, og St. Andrews, hvor 2015-udgaven spilles, er den bane som har været benyttet flest gange, nemlig hele 28 gange.

De britiske øer er beriget med en perlerække af fantastiske linksbaner. Både omkring Liverpool – Englands Golf Coast – og i det sydøstlige England findes baner, som har været benyttet til British Open (bl.a. Royal Liverpool & Royal St. Georges). Til gengæld har der aldrig været afholdt en British Open turnering i det det sydvestligste hjørne af England, som bl.a. omfatter områderne Cornwall, Devon og Somerset.

Her finder man ellers nogle af Englands ældste, og efter manges opfattelse, bedste linksbaner. Royal North Devon, St Enodoc og Burnham & Berrow’s Championship Course er rene perler og byder på en klassisk britisk linksbane oplevelse. Forklaringen på, at The Open Championship aldrig har fundet vej til dette område syd for Bristol er angiveligt, at infrastrukturen ikke kan klare de enorme menneskemasser, som kommer til en majorturnering.

Golfbanerne, der markedsfører sig samlet som England’s Atlantic Links, er helt klar værd at rejse efter og områderne Cornwall, Devon og Somerset har tilsammen en masse spændende kultur at byde på. Romantiske kystbyer, øde hedestrækninger, lækre lavvandede sandstrande og en rå og forreven kyststrækning, som skaber dramatiske og smukke udsigter og som samtidig er det perfekte stykke land til de klassiske linksgolfbaner.

Overnatning på klassisk britisk badehotel
Har man ikke før prøvet at lade sig indlogere på et britisk badehotel, så er der rig mulighed for at prøve det på steder som St Ives Harbour Hotel & Spa eller The Carbis Bay Hotel, som ud over at være to enestående hoteller også kan byde på nogle særdeles store spiseoplevelser. Sidstnævnte er et eksklusivt britisk badehotel med en af England bedste beliggenheder direkte ud til Carbis Bay.

online1

Cornwall og de omkringliggende områder er samtidig kendt for at være et skattekammer for gourmetelskere, og det er da også her, i Watergate Bay, at man blandt andet finder Jamie Oliver’s restaurant Fifteen.

Et tredje sted, der er værd at overveje, når man skal vælge hotel, er St Moritz Hotel & Spa, der består af lejligheder, villa’er og hotel. Hotellet ligger nogle få minutters kørsel fra St. Enodoc Golf Course og en halv times kørsel fra Trevose Golf & Country Club.

online2

Linksgolf i verdensklasse
Burnham & Berrow’s historie går helt tilbage til 1890. Banen ligger i et vidunderligt kuperet terræn. Linksbanen, der blandt andet er kendt for at have nogle store pukler, der virker som naturlige forhindringer, ligger utrolig smukt ud mod The Bristol Channel. Burnham & Berrow’s Championship Course er rangeret som nr. 33 på Golf Monthly liste ‘Top 100 Golf Courses UK and Ireland’.

Royal North Devon, der også er kendt som Westward Ho, er Englands ældste linksbane. Banen kan dateres helt tilbage til 1864, og den har stort set ikke forandret sig igennem mere end 150 år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En runde på Royal North Devon er som en rejse tilbage i tiden til Englands Victoria-tid. Banen ligger på et areal, hvor fårene går og græsser, som det sig hør og bør på en ægte britisk linksbane. Banen, der er at finde på Golf World’s Top 100 liste, er kendt som ‘St Andrews of the South’ og en bane, som er en ’must play’ bane for alle golfspillere.

Endelig er der St Enodoc, som er en af den slags golfbaner man ikke sådan lige glemmer igen. Som mange af dette områdes andre baner kan begyndelsen dateres tilbage til det 19. århundrede, nærmere bestemt 1890. Anlægget med to fantastiske 18-hullers baner ligger i et ualmindeligt smukt landskab ud mod River Camel.

ROCK, CORNWALL - MAY 24:  The approach to the green on the par 4, 1st hole at the St Enodoc Golf Club, on May 24, in Rock, England.  (Photo by David Cannon/Getty Images)

Fra hullerne, som er ’pakket ind’ i store klitter, kan man se ud over Atlanterhavet. St Enodoc er i fornemt selskab blandt verdens 100 bedste golfbaner(anlæg) og tilsammen udgør banerne og de gode indkvarteringsmuligheder i området den perfekte destination for en golfferie hen over sommerperioden.

GolfersGlobe.com kan du læse meget mere om golf i England. Samtidig kan du se flotte billeder og video’er fra nogle af landets bedste golfbaner og hoteller.

Seneste nyheder