16 maj 2015 18:48

Spændende søndag venter på Royal

Forside Nyheder Spændende søndag venter på Royal
Af Søren Kragh

Lørdagens runde ved Made in Denmark Challenge blev en hård test for de 66 spillere, der havde klaret cuttet. Blot ti af dem formåede at komme rundt under par, og efter runden er blot fem spillere under par. Det betyder, at intet er afgjort før søndagens finalerunde, hvor hele ti spillere er inden for tre slag.

Skærmbillede 2015-05-16 kl. 18.44.11

 

Made in Denmark Challenge føres af Adrian Bernadet fra Frankrig, der gik lørdagens bedste runde i 67 slag. Samlet er han to under par, samme score italienske Nino Bertasio, og efter dem følger tre spillere i minus 1. Mads Søgaard er bedste dansker som nummer seks. Søgaard åbnede dagen med en bogey, men svarede igen med tre birdies på de næste fire huller. Det betød, at han var oppe som nummer to inden han satte tre slag til på hul ni. Heldigvis kom han hjem i samlet par, og er altså blot to slag fra førstepladsen, men det betyder ikke nødvendigvis at han skal angribe i morgen.

– Man skal ikke tage fejl af, at par er en rigtig god score her, om det så er en konservativ plan, det må vi se i morgen. Jeg skal fokusere på mit eget spil, men om det er nok kan jeg ikke garantere, men jeg vil i hvert fald spille min chance, sagde Mads Søgaard efter for tredje dag i træk, at have spillet Royal Golf Club i par.

 

Jeppe Huldahl var længe bedste dansker, men to bogeys på hul 17 og 18, sendte Huldahl ned på syvendepladsen i plus 1, tre slag efter. Han håber selv på det lidt dårligere vejr som meteorologerne lover, for som han selv siger, så er han historisk set god i svære vejrforhold.

17692345976_77ee97e34e_z

Jeppe Huldahl på 10.

 

Andreas Hartø spillede sin bedste runde i denne uge, og kom hurtigt to under par, og tog et stort skridt op af leaderboardet. Hartø formåede at holde bogeys væk fra scorekortet, og da dagens tredje birdie kom på hul 14, var Furesøspilleren oppe som nummer 13. Desværre for Hartø blev en tur i vandet dyr på hul 17. Fredag noterede Hartø sig en eagle på hullet, men i dag endte hans andetslag i vandkanten, og selv om han stod i det kolde vand med bare fødder, formåede han ikke at få bolden ud af sivene, og endte med en dobbeltbogey. Facit for Hartø var en runde i 70 slag, og avancement til en delt 16. plads.

– Min scrambling var helt fænomenal, og jeg spillede virkelig godt, sagde Andreas Hartø efter runden, der i plus 5 kun er syv slag efter de to førende, og derfor skal der angribes i morgen.

– Man kan ikke bruge en top 25 til så meget på Challenge Tour, så jeg skal ud og lave nogle birdies, siger Hartø.

Andreas Hartø skal i øvrigt spille sammen med Joachim B. Hansen i finalerunden. De to danskere slår ud klokken 9.10. Se alle starttider her.

Fjerde og sidste runde spilles fra klokken 8.20 til cirka 15.30, og kan naturligvis følges på Royal Golf Club, ligesom afslutningen kan følges direkte på TV 2 Sport fra 13.35.

Seneste nyheder