29 april 2015 10:10

Ny og endnu stærkere ECCO Tour i 2005

Forside Nyheder Ny og endnu stærkere ECCO Tour i 2005
Af Michael Lermark

HISTORISK ARTIKEL. Golfonoine er Dabnmarks ældste golfhjemmeside med i dag 110.000 unikke læsere hen over året. Vi har artikler tilbage fra 1996, og dem bringer vi ind imellem et udpluk af. I dag starter ECCO Touren 2015 på dansk grund, og vi synes at det kunne være sjovt at se 10 år tilbage i tiden, og bringer derfor en historie fra ECCO Tour 2005. God læselyst.

Der er virkelig noget at se frem til for de mange unge golftalenter i Danmark og resten af Skandinavien. I hvert fald for dem der har ECCO Tour som arbejdsplads i 2005. ECCO Tour, der står på tærsklen til sin tredje sæson, vil igen i år sætte nye standarder for professionel golf i Danmark på third-level niveau.

Thomas Nielsen blev bedste dansker på ECCO Tour 2004 med en 3. plads på Order of Merit. (arkivfoto)

Thomas Nielsen blev bedste dansker på ECCO Tour 2004 med en 3. plads på Order of Merit. (arkivfoto)

Ifølge årets turneringsplan vil spillerne blive budt på ikke mindre end 15 turneringer og dertil kommer to kvalifikationsstævner. Præmiesummen er ifølge tourens direktør, Dan Stage, øget med 30% i forhold til i fjor hvilket vil sige, at der i år bliver mere end 2 millioner danske kroner at kæmpe om og det vil givet være med til, at øge niveauet igen i år.

– Niveauet på ECCO Touren højnes hele tiden og konkurrencen om topplaceringerne hård. Men sådan skal det være, for netop det at dyste i et stærkt felt giver spillerne det bedste erfaringsgrundlag. Vores mål med ECCO Tour er jo netop, at skabe turneringer, der i form og afvikling minder mest muligt om de store internationale turneringer, på den måde bliver de unge bedst muligt forberedt til at klare sig og at få succes på internationalt plan, fortæller Dan Stage.

Det er primært det større antal turneringer der er med til at øge den samlede præmiesum, fremfor at de enkelte turneringer får mere honning i krukken. Således vil der typisk være mellem 15.000 og 25.000 euro at kæmpe om i de enkelte turneringer.

Rent geografisk er der også sket en positiv udvikling. Hvor det tidligere kneb med at få turneringer i øst Danmark, er der i år hele ni turneringer på Sjælland og en enkelt på Bornholm. Året slutter med Nordic League finalen Øresund Masters i samarbejde med Telia Tour, en historisk begivenhed idet der spilles både i Sverige (Rönnebäk) og Danmark (Roskilde). Turneringen får 264 deltagere, næsten en halv million kroner i præmiesum og håbet er, at denne turnering næste år bliver en del af Challenge Tour.

Endnu er der enkelte såkaldte ‘TBA’ (to be announced) terminer på planen, men ifølge Dan Stage, så er man så godt som sikker på mindst 15 af turneringerne og lykkedes det af få en 16. turnering i hus, vil der være tale om noget af en appelsin i turbanen for ECCO Tour. Det gælder nemlig Danish Open som er en del af Challenge Tour og det vil gøre det endnu mere atraktivt for spillerne på ECCO Tour.

Desværre er Danish Open på grund af manglende sponsorer på vippen og skulle lykkes at få stablet turneringen på benene, er det ikke automatisk ensbetydende med, at turneringen også bliver en del af ECCO Tour.

– En afdeling af Challenge Tour som en del af ECCO Tour er noget vi har kæmpet for længe og det skal lykkes på et eller andet tidspunkt og gerne i år, siger Dan Stage.

At der er perspektiv i at spille på ECCO Tour kan ses af tidligere resultater. Foreløbig er fem tidligere ECCO Tour spillere kommet på European Tour og desuden er et større antal nu på Challenge Tour. I alt har mere end 800 golfspillere deltaget på ECCO Tour i løbet af de to første sæsoner.

ECCO’s engagement var i første omgang treårigt, men at der også vil være en ECCO Tour næste år og endnu flere år frem i tiden, er Dan Stage ikke i tvivl om.

– Jeg føler mig overbevist om, at ECCO ønsker et fortsætte denne meget positive udvikling og vi har da også masser af ambitioner for fremtiden. I 2007 sigter vi på, at være Europas største og stærkeste third-level tour. Vi arbejder også på, at kunne tilbyde en vintertour i udlandet, forhåbentlig allerede fra næste vinter, siger Dan Stage.

Seneste nyheder