25 april 2015 18:42

BANEBESØG: Dragør Golfklub

Forside Nyheder BANEBESØG: Dragør Golfklub

På dagen hvor Danmarksturneringen 2015 blev sat i gang, slog Golfonline.dk vejen fordi Dragør Golfklub, der har fire hold med i turneringen. Men da de først besætter Dragør-banen søndag, valgte vi lørdag den 25. april, at besøge klubben der ligger blot 14 kilometer fra Rådhuspladsen.

1013572_681420978535807_1498207972_n

Der tages stort hensyn til natur og dyreliv i Dragør GK, og klubhuset passer også godt og flot ind i helhedsbilledet.

 

For en hedeknægt som mig selv er det altid en fornøjelse, at tage turen ud langs Kongelundsvej, hvor man opdager hvor tæt på København der findes noget, der ligeså godt kunne være landskabet fra min egen hjemstavn i Herning. Man skal ikke sidde længe i bilen før roen sænker sig over en, og det var en god egenskab som Dragør Golfklub havde på mit sind, allerede inden ankomst til klubbens store parkeringsplads.

Foran klubhuset hvor der meget bekvemt kun er få meter til drivingrange, par-3bane og første til teested, var humøret højt. Klubmedlemmer som også skulle ud på banen, var flinke til at hilse på og snakke, hvilket gav et klart indtryk af at Dragør Golfklub er en sted hvor man hygger og kommer hinanden ved. Det er ikke alle klubber der kan prale af at være i besiddelse af den værdi. Men det kunne de altså i Dragør Golfklub, hvor de endda tilbød andre at komme indenfor i fællesskabets varme, i det man kunne blive prøvemedlem i 3 måneder for små 1.500 kroner.

Vi fik tjekket antal slag på banen, indskrevet os i bogen, og så gik vi de cirka 25 skridt op til første tee, som i venstre side følger klubbens range. Her slog vi ud, og fik en smag på hvad Dragør er for en type bane.

Med fly der lettede over os steg lysten til at tage på golfferie, i takt med at runden skred frem. Men vi var egentligt ikke generet af støjen – vel mest af alt facineret, da vi flere gange kiggede op, og fik os en fly og rejse snak på flere af klubbens huller.

Banen var velmarkeret, og det var nemt at finde rundt. Det eneste lille aberdabei som en i bolden nævnte var, at afstand og nøgletallene på hul skiltene var en anelse små, så man ikke kunne se informationen på afstand. Det var vist i småtingsafdelingen……

Teestederne var store og i ganske fin stand her ved golfårets begyndelse, så de var ingen bemærkninger til den del. Det var på alle huller nemt at orientere sig, og vide hvor man skulle slå hen, for på bedste vis at nå i mål. Det var en positiv egenskab som vi fire alle bifaldte.

Selve fairway var flad hele vejen rundt. Men over alt var der træer og buske i form af naturhegn, ligesom søer og vandløb ofte var med i spil. Specielt var store træer på hullerne 2 og 3 tricky, fordi træerne gik på tværs af banen, cirka 200 meter fra tee-boxen, og dermed kun tilbød en mindre åbning, for at vi frit og direkte kunne spille ind til greenen.

På banens hul 7 var der vand på tværs af banen, i en afstand der gjorder det svært for de fleste, at slå det slag de gerne ville fra tee-boxen. I stedet blev vi tvunget til at geare ned og tænke os om, for ikke at slå i vandet. Det var en udfordring som vi måtte forholde os til på flere huller, alt efter hvordan udgangspunktet og boldens placering var.

IMG_20150425_102458

Eksempel på en af de små drilske vandløb du kan sagtens kan få i spil på flere huller i Dragør Golfklub.

 

Hul 9 som var et par 3 hul, og hul 17 der var et par 4 hul, havde en anden greenudformning end de resterende 16 huller. De var kuperede, forhøjede og vi fik at vide at hul-17 i 2011 havde fået ny greenplacering, med tilhørende sø foran greenen, og så var designet henad hvad du f.eks. kan møde på Himmerland og Lyngbygaard. Altså ret moderne design på en bane der elles er meget klassisk med flade greens, der tillader at du kan rulle bolden ind med et fladt jern.

det var meget sjovt at gå der på Amar´ og få en lille historietime i golfbanedesign, ved at se forskellen på moderne greens og hvad der i mange år har været standard. Vi nød begge dele i på Dragørs natur-bane, med flyene for oven. På en eller anden måde faldt det hele rigtigt godt i spænd, og det er ikke sidste gang vi besøger klubben. Stemningen var hyggelig, cafeen god og med kvivk servering trods stors konfirmand selskab. Det satte vi pris på. Videre var der en stor pro-shop med masser af udvalg, tilbud og ikke mindst afslappet og venlig serviceminded betjening.

 

 

 

Seneste nyheder