14 april 2015 22:47

Fra Ecco Touren til Challenge Touren - Hvad er forskellen?

Forside Nyheder Fra Ecco Touren til Challenge Touren - Hvad er forskellen?
Af Henning Olesen

Mange golfspillere har stillet Christian Gløet spørgsmålet: ”Hvad er egentlig forskellen på at spille på Ecco Touren og på Challenge Touren? Er der overhovedet forskel?

Jeg har derfor taget en snak med Christian om dette mens han har Ecco Touren i frisk erindring og har fået følgende refleksioner efter de første 2 turneringer på Madeira (hvor turneringen blev afbrudt efter, at Christian havde klaret cuttet) og i Kenya til The Barclays Kenya Open, hvor Christian var et enkelt slag fra at klare cuttet.

Christian Gløët professionel golfspiller

Christian Gløët professionel golfspiller, Challenge Tour

 

Efter en del eftertænksomhed fortæller Christian bl.a.:

Der er ingen tvivl om, at man nu er oppe imod endnu flere gode spillere. En dårlig 1. runde på Ecco Touren kunne man indhente, hvis man spillede godt de 2 efterfølgende dage. Det kan man ikke På Challenge Touren, da det gennemsnitlige bundniveau er væsentligt højere.

Banemæssigt er der også nye udfordringer. Af de 22 baner jeg skal spille på i 2015, har jeg kun spillet på 2 af dem tidligere, og der føler jeg mig virkelig handicappet i forhold til mange af de rutinerede Challenge Tour spillere.

De kender banerne, de har før prøvet at spille i 2000 meters højde, og de er vant til at hyre en caddy, hvor det kræves. Det betyder, at jeg har travlt med at tage notater hul for hul på min baneguide, så jeg er bedre rustet næste gang. Det forstyrrer mig nok en lille smule, selvom mine mange runder med landsholdet på europæiske baner helt sikkert har givet mig en vis ballast.
Jeg kan godt lide miljøet på Challenge Touren og føler, at vi nye er blevet modtaget godt af de ”gamle” rutinerede spillere, men ser større forskelle, end jeg har set tidligere. Der bliver arbejder meget forskelligt. Vidt forskellige træningspas. Store forskelle på træningsflid, og meget forskellig holdning til arbejdet som professionel golfspiller. Det er faktisk ret spændende at iagttage!!

Christian Gløët professionel golfspiller

Selve ”setupet” er også anderledes. Turneringerne føles mere betydningsfulde og sponsorinteressen er temmelig stor. Det betyder, at der er hele teltbyer som på Europa Touren, hvor sponsorerne gør alt, hvad de kan for at pleje deres kunder. Det er også med til at give spillerne en større tænding.

En af de væsentligste forandringer er dog den markant større rejseaktivitet med det store antal turneringer. Det er hårdt for min kæreste og min familie i det hele taget. Det er jo altid hårdere for dem, som er hjemme. Jeg har også allerede opdaget, at det bliver et langt mere krævende år for mig selv. Jeg er nu på farten i op til 5-6 uger af gangen, og når jeg vender hjem, har jeg bare lyst til at få trænet de ting, som jeg kan mærke, at der skal gøre noget ved, men der venter nye udvidede forpligtelser i forbindelse med mine mange sponsorer, med hvem jeg har lavet endnu større aftaler i år.

Disse aftaler skal naturligvis holdes, og med en meget presset kalender, har det virkelig været et puslespil at få det hele til at hænge sammen. Her har jeg lagt rammerne i samarbejde med min manager, som har klaret de mange snakke med min hovedsponsor Arbejdernes Landsbank og sponsorerne i det hele taget, diverse erhvervsklubber og ikke mindst Mølleåens Golfklub, som bakker op om det hele på bedste vis.

Jeg skal jo have trænet, og jeg skal blive mere bevidst om, hvad det er der sker, når jeg virkelig spiller godt. Jeg tror jeg har haft en tendens til at blive for detaljeret i min træning, og det er måske gået ud over sammenhængen og helheden i mit spil. Også her er jeg imidlertid godt stillet, da jeg får kæmpe støtte og hjælp af Landstræner Thomas Kiel Larsson. Han siger tingene lige ud, og det har jeg brug for!

Jeg vil slutte med en lidt mere langhåret betragtning.
Efter at have misset cuttet i Kenya slog det mig, at hvis ikke jeg satte mig et kulturelt og uddannelses mål, kunne min tilværelse bevæge sig i en helt forkert retning. Hvis ikke jeg som professionel golfspiller opsøger nyheder, opsøger viden om de lande vi besøger, læser om landets kultur, kunne banerne for så vidt ligge i det samme land uden, at jeg opdagede det!.

Den går bare ikke! Jeg risikerer da at stå med et videns- og uddannelsesmæssigt tomrum på et eller andet tidspunkt. Det vil jeg hverken udsætte mig selv eller min kæreste for, så jeg har netop aftalt med min manager, at vi også sætter et mål på den front! Han er vist allerede ved at finde det første læsestof!

 

 

 

 

Seneste nyheder