05 april 2015 19:38

Sjælndent stærkt felt på Møn

Forside Nyheder Sjælndent stærkt felt på Møn
Af Lars Kleist

Sjældent vil man kunne se et så stærkt felt af golfspillere under 22 år, som feltet, der spiller Fanefjord Skovpavillon Møn Open i den kommende weekend i Møn Golfklub.

Et billede fra sidste års U22-turnering i Møn Golfklub. Det er fra 11. hul, der er et af de huller, hvor man kan vinde en middag på Fanefjord Skovpavillon ved at sende bolden i hul med ét slag (foto: Møn Golfklub)

Et billede fra sidste års U22-turnering i Møn Golfklub. Det er fra 11. hul, der er et af de huller, hvor man kan vinde en middag på Fanefjord Skovpavillon ved at sende bolden i hul med ét slag (foto: Møn Golfklub)

 

103 spillere fra hele landet havde meldt sig til turneringen, der spilles over både lørdag og søn-dag, og der er kun plads til 72 spillere – 57 drenge og 15 piger. Det betyder, at Møn Golfklub med beklagelse har måttet afvise godt 30 håbefulde unge golfspillere.

At turneringen i år også tæller til amatørernes verdensrangliste har betydet, at vores nordiske nabolande også har haft kig på turneringen så langt væk fra som Finland.

Turneringen spilles over 54 huller med ”cut” efter de første 36 huller, så kun de bedst placerede fortsætter med 18 finalehuller om søndagen. I drengerækken kom kravet for deltagelse til at ligge på handicap 1,6 eller bedre, og ikke færre end 24 af drengene har ”plus-handicap”. Hos pigerne har tre juniorlandsholdsspillere ”plus-handicap”, og her blev handicapkravet 3,8.

Feltets styrke kan også aflæses direkte af, at 26 af de unge spillere er del af Dansk Golf Unions landsholdstrupper.

På drengesiden er én spiller, Sixten Stemann Jensen på herrernes A-landshold, mens fem spillere, blandt andet Møn Golfklubs egen Alexander Frances og Christoffer Bring fra Næstved, er på juniorlandsholdet. Og med hjemmebane hører Alexander Frances absolut til blandt favoritterne til at tage pokalen i år.

Dertil kommer fem spillere, blandt andre sidste års vinder af turneringen på Møn, Jeppe Kristian Andersen, alle er i observationstruppen med henblik på udtagelse til A-landsholdet.

Sidste års vinder af pigerækken, Louise Staalbo, der er i observationstruppen med henblik på udtagelse til damernes landshold, skal også forsøge at forsvare titlen i år.

Hun vil få hård konkurrence af ikke færre end tre spillere fra pigernes juniorlandshold samt fem piger fra udviklingstruppen.

Møn Golfklubs egen Sofie Oddermose, der også indgår i Dansk Golf Unions udviklingstrup, har desværre måttet melde afbud, da hun skal konfirmeres på finaledagen.

Blandt de lokale spillere, der har spillet sig til en plads i turneringen, kan også nævnes Nikolai Helles, der sidste år var ét putt fra at tangere banerekorden, der er sat af den professionelle tour-spiller, Andreas Hartø, samt Gilbert Meile.

Derudover har yderligere fire Møn-spillere sikret sig deltagelse via et såkaldt wild card, Victor Sidal Svendsen, Stefan Rasmussen og Tobias Kürstein Wandahl samt i pigerækken, Mette Hou-mann Larsen.

De unge spiller om flotte vandrepokaler i såvel drenge- som pigerækken og om præmier til en samlet værdi af 15.000 kr.

Skulle nogen være så heldige at lave den sjældne ”hole-in-one” på et af hullerne, byder hoved-sponsoren på en middag med vine på Fanefjord Skovpavillon. Det kan nævnes, at der faktisk var en af dette års deltagere, Jonathan Echberg fra Silkeborg, der gjorde det i turneringen sidste år.

Hvis nogen skulle få lyst til at se de unge mennesker spille golf i virkelig topklasse, så slår første spiller ud i Møn Golfklub lørdag den 11. april kl. 08.00, og der er gratis adgang til banen.

 

Seneste nyheder