18 marts 2015 13:18

Dansk utur da rørt svensker vandt

Forside Nyheder Dansk utur da rørt svensker vandt
Af PM

Martin Ovesen førte fra start til slut, da PGA Catalunya Resort Championship tirsdag fandt sin vinder. Desværre var det til slut en delt føring med Åke Nilsson og Ovesen måtte i et omspil se sig slået af den meget bevægede svensker.

Åke Nilsson jubler her efter sejren ved PGA Catalunya Resort Championship. Martin Ovesen forlader skuffet greenen.

Åke Nilsson jubler her efter sejren ved PGA Catalunya Resort Championship. Martin Ovesen forlader skuffet greenen.

Martin Ovesen spillede stabilt og førte en overgang med hele fire slag til feltet, men en til tider kølig putter og en ærgerlig bogey på sidste hul, sendte Ovesen i klubhuset i samlet fem under par. Og netop totalscoren i fem under par havde Åke Nilsson allerede noteret sig.

Dermed skulle PGA Catalunya Resort Championship afgøres i et omspil mellem Ovesen og Nilsson.

Omspillet blev en skuffende affære for Ovesen, hvis kolde putter blev udslagsgivende. Par putt faldt af til højre og, dermed var der sejr til en meget rørt Åke Nilsson.

32 årige Nilsson sikrede sig således checken på 67.500 kroner og en populær start på sæsonen.

Årsagen til Nilsson-sympatien skal findes i en personlig tragedie for ganske få år siden, hvor Nilssons golfkarriere på European Tour skulle til at tage fart. I stedet blev den sat på standby, og selvom tiden læger alle sår, så fik tårerne frit løb på 18. green efter sejren. En populær sejr blandt især de svenske spillere, der kender Åke Nilsson godt og ved, hvad han har været igennem.

– Det er svært at finde ord. Den her sejr betyder rigtigt meget, berettede den kortfattede og overvældede svenske vinder.

Martin Ovesen fra Kolding Golf Club gør Rasmus Hjelm selskab i førerbolden ved PGA Catalunya Resort Championship. Følg med fra tirsdag morgen.

En skuffet Martin Ovesen blev nummer to
En skuffet Martin Ovesen var efter runden ærgerlig over sin kolde putter.

– Jeg skal have gjort noget ved den putter. Jeg havde lyst til at brække den på 13. hul, hvor jeg missede en rigtig kort en igen, jokede Ovesen ironisk efter runden.

– Jeg er rigtig skuffet nu. En andenplads havde lydt godt inden turneringen gik i gang, men efter dagens runde, er jeg naturligvis skuffet. Det er hårdt at føre hele dagen, så lige nu er jeg rigtig træt og rigtig skuffet, slutter Ovesen.

Andenpladsen til Ovesen sender dog Koldingspilleren op i top 5 på GolfBox Nordic Golf League Ranking, så midt i skuffelsen, kan han glæde sig over, at han nu indtager en af de adgangsgivende pladser til Challenge Touren næste år.

Nicolai Kristensen sluttede som nummer fire, Peter Vejgaard blev nummer syv, mens Rasmus Hjelm havde en ærgerlig dag på kontoret og faldt fra en delt førsteplads fra morgenstunden tilbage som nummer 10.

Se resultatet af PGA Catalunya Resort Championship her.

Se stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.

Seneste nyheder