11 marts 2015 16:43

Borgmesteren slår et slag for Odenses unge golftalenter

Forside Nyheder Borgmesteren slår et slag for Odenses unge golftalenter
Af PM

Borgmester Anker Boye slår et slag for Odenses egen mini-Ryder Cup til sommer. Her skal juniorer fra Odenses to ’rivaliserende’ golfklubber dyste mod hinanden i en kamp for ære og godt samarbejde.

Unge talenter er fit for fight i Odense

Unge talenter er fit for fight i Odense

Det er med nypudsede golfkøller og tungen lige i munden, når juniorafdelingerne i Odenses to ’rivaliserende’ golfklubber tørner sammen i ”Slaget om Odense”. Selvom matchen i form ligner den prestigefyldte Ryder Cup mellem USA og Europa, handler det mere om at udvikle de unge spillere end at finde den bedste klub.

 

Unikt samarbejde skaber synergi

– ”Det handler om samarbejde og at skabe gode vilkår for udviklingen af vores juniorspillere her i Odense”, fortæller den ene initiativtager Esben Hallundbæk Hansen, der er juniorformand i Odense Golfklub.

Samarbejdet har allerede inden matchen ført til nye fælles projekter for de to juniorafdelinger. Blandt andet et fælles arrangement til HCA City Games i august. Men det er blot starten på et samarbejde om fælles arrangementer, træningssessions og generel erfaringsudveksling.

 

2 sjæle én tanke!

Det hele startede i efteråret 2014, da Esben Hallundbæk Hansen kontaktede Hans Henrik Søllested, der er juniorformand i naboklubben, Odense Eventyr Golf, og det blev hurtigt til enighed om samarbejde. ”Jeg havde få uger inden Esbens opringning, forelagt juniorudvalget om vi ikke skulle lave en form for samarbejde eller match med Odense Golfklub, så det var meget pudsigt at Esben ringede, og foreslog nærmest det samme. Det må siges at være 2 sjæle én tanke”, siger Hans Henrik. Formændene var enige om, at de ville de stå stærkere sammen, så derfra gik det slag i slag med at arrangere matchen med det slående navn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anker Boye ”slår første slag”

Matchen afholdes for første gang i dagene d. 5. – 7. juni 2015. Borgmester Anker Boye har givet tilsagn om at åbne turneringen og være starter på førstedagen. Matchformen er ligesom den ”rigtige” Ryder Cup, med både foursome, fourball og singler. De to første dage spilles hos Odense Eventyr Golf og den sidste dag spilles singlerne hos Odense Golfklub. 12 spillere fra hver klub vil få mulighed for at opleve intensiteten i denne matchform. Klubberne udtager holdene efter egne kriterier.

– Vi håber på stor opbakning til vores juniorer og jomfrumatchen mellem de to ’rivaliserende’ klubber. 2015 er premiereåret for en årligt tilbagevendende turnering, og vi glæder os til at kæmpe om æren og den store flotte vandrepokal, fortæller Hans Henrik Søllested og Esben Hallundbæk Hansen samstemmende.

unnamed

FAKTA:

  • Første begivenhed i det nye juniorsamarbejde mellem Odense Golfklub og Odense Eventyr Golf
  • Turneringen løber fra 5. – 7. juni 2015
  • Matchen er opbygget stærkt inspireret af den prestigefyldte Ryder Cup
  • 24 juniorspillere deltager; 12 fra Odense Golfklub og 12 fra Odense Eventyr Golf
  • Arrangørerne håber på rigtig mange tilskuere fra begge klubber

VIDEO: Kom tættere på Odense Golfklub:

Seneste nyheder