06 marts 2015 13:30

Søllerød Golfklub i internationalt samarbejde

Forside Nyheder Søllerød Golfklub i internationalt samarbejde
Af Thomas Rovsing Lauritzen

Søllerød Golfklub indgår aftale med den internationalt anerkendte golfbanearkitekt Philip Spogárd. Aftalen indebærer at Spogárd & Vandervaart skal lave en masterplan for udvikling af hele Søllerød Golfklubs anlæg.

Philip Spogárd skal hjælpe til med at udvikle Søllerød Golf Klub

Philip Spogárd skal hjælpe til med at udvikle Søllerød Golf Klub

”Bestyrelsen ønsker at sikre en langsigtet strategi for banens udvikling med fokus på en visuel og strategisk optimering af de enkelte huller på den store bane, en mere afvekslende og udfordrende par 3 bane samt forbedrede træningsfaciliteter”, udtaler baneudvalgsformand Torben Just Madsen.

”Målet er at få et anlæg der bliver sjovere at spille på og endnu smukkere at se på”, fortsætter golfmanager Thomas Rovsing Lauritzen. ”Det gør vi naturligvis, fordi vi ønsker at fastholde vores nuværende medlemmer samt øge muligheden for at tiltrække nye medlemmer. Samtidig sikrer vi, at investeringer i anlægget følger et langsigtet mål, således at vi ikke risikerer at bruge penge på ændringer af anlægget, som man senere finder ud af ikke passer ind i helheden.”

“Søllerød er en bane jeg kender godt og har fulgt hele mit liv”, udtaler Philip Spogárd. ”Det er et fantastisk landskab og en af Danmarks få sande parkbaner. Som alle andre baner har den sine udfordringer og i forbindelse med optimeringen af banen, vil jeg se på hvordan vi kan arbejde med at reducere blinde slag og optimere spilleoplevelsen. Vi har som altid fokus på at designe huller som er sjove og udfordrende for golfspillere på alle niveauer – med en god balance mellem at tage en risiko og opnå en belønning. Jeg glæder mig meget til opgaven og ser frem til at løfte banen til et nyt niveau.”

Valget af Philip Spogárd skete efter en proces i 2014, hvor klubben talte med flere golfbanearkitekter. ”Vi er fuldstændig overbeviste om, at vi ikke kunne have fundet en bedre arkitekt til opgaven end Philip Spogárd”, udtaler Søllerød Golfklubs formand Jesper Andersen. ”Philip har med sit re-design af både Vejle Golf Club og Himmelands Europatour-bane bevist, at han har et helt unikt blik for at forbedre både golf- og naturoplevelsen.”

Udarbejdelsen af masterplanen forventes færdiggjort i løbet af 2015.

Seneste nyheder