06 juni 2015 21:29

Spændende turneringer under Greve Linksuge

Forside Deals Spændende turneringer under Greve Linksuge
Af PM

Lækre lange drives, lynhurtige greens, flotte præmier, spændende turneringer og hyggeligt samvær. Greve Golfklub afholder for 2. år i træk Linksuge i uge 29. Det sker samtidig med den prestigefyldte turnering The Open på St. Andrews i Skotland.

GREVE LINKS UGE

Golfbanen i Greve er anlagt i år 2005 af det verdenskendte banearkitektfirma Hawtree Ltd., som siden 1912 har designet og redesignet nogle af verdens mest kendte golfbaner, heriblandt St. Andrews, Carnoustie og Royal Liverpool, som alle har lagt fairways til The Open.

St. Andrews er en såkaldt links golfbane, som er kendetegnet ved at være anlagt på et stykke sandet jord mellem kystlinjen og det fede landbrugsjord inde i landet. Områderne blev betegnet som værdiløse, da den sandede og magre jord var uegnet til landbrug. Links golfbaner er typisk ikke særligt kuperede, vegetationen er sparsom og vinden er ofte i spil på disse åbne baner. Bunkers blev oprindeligt anlagt i de huller, hvor fårene græssede og gravede sig ned for at søge læ for vinden.

Greve Golfbane er en såkaldt ”Inland links” golfbane, da den ikke er kystnær, men har mange af de samme karakteristika som links golfbaner blandt andet store greenområder med run off og svære greenbunkers.

Åbne turneringer hver dag

I 2014 fik Greve Golfklub og banens ejerkreds ideen til at lave en hel uge med åbne turneringer, hvor spillere fra hele landet kan komme og prøve kræfter med en golfbane med linkspræg.

Turneringen er lagt netop i samme uge som The Open Championship – nemlig i uge 29 og Greves dygtige greenkeeperstab gør banen klar, så den fremstår med netop de karakteristika, der kendetegner en links golfbane. Greve Linksuge var allerede fra starten en succes og hen over vinteren har klubben arbejdet på at sammensætte et endnu mere spændende program for turneringen i 2015.

Der er turneringer for enhver smag: åben seniordag, åben herredag, åben damedag, åben slagspil samt to turneringer, som spilles som parturneringer. Fælles for alle turneringerne er, at banen bliver trimmet, så den er udfordrende med hurtige greens samt udfordrende rough og klubben er garant for hyggeligt samvær og god stemning. Programmet for Greve Linksuge kan læses på klubbens hjemmeside www.grevegolf.dk og yderligere informationer fås ved henvendelse til klubben.

Mens det er 144. gang The Open Championship afholdes, så er det kun 2. år for Greve Linksuge, men klubben er sikker på at det er en tradition, som er kommet for at blive.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 21.29.11