CIMB Classic – topgolf til morgenkaffen med C More Golf

CIMB Classic får for første gang i turneringens historie deltagelse af to spillere fra verdens top fem. Verdens nummer tre Hideki Matsuyama og nummer fire Justin Thomas er igen i år klar til at tage kampen op i Malaysia.

Justin Thomas og Hideki Matsuyama er de to hovednavne og blandt favoritterne i et meget skarpt felt.

Thomas og Matsuyama er naturligvis hovednavnene i et særdeles kompetent felt. Kun 78 spillere har fået plads på startlisten i Kuala Lumpur. Det har resulteret i et felt uden svage led. Hele ti spillere fra dette års Presidents Cup stiller op i CIMB Classic, 18 forskellige vindere fra sidste sæson og ikke at glemme ni forskellige Major vindere.

CIMB Classic blev spillet første gang i 2010. Dengang var den ikke tællende til PGA Touren. Det blev den først i 2013. Så det er en meget ny, men til gengæld populær, turnering der skal spilles i denne uge. Taget i betragtning af at terminen er det eneste reelle tidspunkt, hvor topspillerne kan tillade sig at holde en mindre pause, er det et meget imponerende felt, som er til start i denne uge.

Flere spændende europæere har også fundet en vej ind i turneringen. Paul Casey er en af dem. Casey havde igen i år et fremragende FedEx Cup slutspil, med tre top fem placeringer. Han vil nok selv huske det for endnu engang at have misbrugt to store chancer for turneringssejr. Særligt Tour Championship må have gjort ondt på englænderen, som meget længe lignede en sikker vinder på East Lake. En skidt sidste runde i 73 slag tre over par, sendte ham tilbage som nummer fem. Paul Casey må derfor endnu engang erkende, at på trods af at han var en af slutspillets absolut stærkeste, så er det ikke nok at lave top fem placeringer, hvis man vil spille med om den samlede sejr. Xander Schauffele som endte med at vinde netop Tour Championship og samtidig blev Rookie of the Year, stiller også op i Malaysia. Det skal blive spændende at se, om han kan følge op på en sæson, hvor han sluttede som en imponerende og ikke mindst overraskende nummer tre på FedEx Cup listen.

CIMB Classic spilles igen i år på TPC Kuala Lumpur. I 2016 blev Kuala Lumpur Golf & Country Club optaget i det store TPC netværk, og blev dermed omdøbt til TPC Kuala Lumpur. Det er den første bane i Asien, som er kommet med i fællesskabet, og er i den grad et kvalitetsstempel for banen og området.

TPC er et netværk skabt af PGA Touren med nu mere end 30 baner, som opfylder nogle helt specielle krav, som tæller blandt andet banedesign, klubhusfaciliter, træningsfaciliteter og meget mere. Det er samtidig også et tegn på, at PGA Tour har tænkt sig at bevare Asien som en seriøs medspiller til turneringsprogrammet.

I næste uge spilles også den helt ny turnering The CJ Cup i Sydkorea med en samlet præmiesum på enorme 9,25 millioner dollars. Det bliver i den grad spændende at se, hvad fremtiden bringer for PGA Tour golf i Østen.

Tre mulige vindere:

Justin Thomas.

Unge Thomas er svær at komme udenom i denne uge. Den imponerende 2016-17 sæson startede netop her, og endte jo som bekendt ud med en samlet FedEx Cup sejr. Thomas har vundet turneringen de seneste to år, og det er svært ikke at se ham spille med om sejren igen søndag morgen.
En sejr vil samtidig betyde en sjælden tre i træk i CIMB Classic til Justin Thomas.

Hideki Matsuyama 

Matsuyama er den højest rangerede spiller i feltet som nummer tre i verden. Japaneren gik ind til det netop overståede FedEx Cup slutspil som nummer et. Han præsterede dog ikke i slutspillet og endte FedEx Cuppen på en skuffende ottendeplads. Forrige uges Presidents Cup har dog muligvis givet lidt selvtillid, efter han udraderede netop Justin Thomas i en forrygende single, hvor Matsuyama præsterede 7 birdies og en eagle på 16 huller.

Anirban Lahiri

Lahiri har stadig tilgode at vinde på PGA Touren. Netop i CIMB Classic kom han sidste år tæt på, da han førte turneringen inden sidste runde.
Lahiri har flere sejre som professionel, som alle er kommet i Asien, på både Europa Touren og Asian Touren. Meget tyder på, at de velkendte og hjemlige forhold er vigtige for Lahiri, og det vil derfor ikke overraske, hvis han laver et topresultat i denne uge.

C More Golf er klar med direkte morgen golf fra billedskønne TPC Kuala Lumpur alle fire turneringsdage.

Sendetider C More Golf
Torsdag 04.30 – 08.30
Fredag 04.30 – 08.30
Lørdag 05.00 – 09.00
Søndag 05.00 – 09.00
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.