BANEBESØG: Sorø Golfklub

Desværre er golfsæsonen kommet lidt senere igang end håbet. Vinteren varede en tand for længe, men pludseligt kom solen, og det skulle udnyttes. Golfonline tog derfor en tur til Vestsjælland, hvor Sorø Golfklub stod for skud.

Sorø Golfklub – FOTO Fra klubbens facebook side.

Selvom det var tidligt på sæsonen, drog vi afsted for at teste klubben af. Klubhuset og træningsfaciliteterne sprang med det samme til syne, og befandt sig i en form for grøn dal, i den landskendte smukke natur. Græsset var grønt, og blomsterne stod i flor, og i smuk kontrast til de mange store træer, som stadig stod i venteposition til at springe ud i foråret. Så vi blev straks glade i låget!

Besøget startede i klubbens pro-shop. Her var udvalget stort , og betjeningen frisk og god. Vi valgte en buggy, og servicen ville at der blev taget tid til, at finde os en anden end den buggy der stod først for. Årsagen var, at den skulle være mere behagelig at køre i. Og det var en god tanke, et godt hensyn, og en service der gjorde at vi igen smilede.

Banerekorden var 66, på banen der havde par-71 som index. til par-71. Og april måned havde allerede budt på hele 2 hole-in-ones i Sorø Golfklub. Så mulighederne syntes åbne.

Buggyen blev startet, og vi kørte afsted mod hul-q. Vi kørte galt et par gange, men til slut fandt vi hullet, og kunne komme i gang. Mange dygtige spillere har gennem tiden stået på hul-1, og sendt bolden op ad bakken, på banens første hul, der var et flot par-5 hul. Det har nok ikke været den store sag for John Axelsen, men for os var det årets første slag, så tungen skulle holdes lige i munden. Vi håbede på en fair score, fordi banen stod overraskende flot, så tidligt på sæsonen, og kom da også fint fra start, hvor vi fra første færd erfarede at, banen var ret kuperet.

Dette gave masser af smukke udsyn, midt i den kendte og smukke natur. Det var rigtigt dejligt, og vi fik taget et par billeder under vejs. Men man skal vær forberedt på at en runde i Sorø ikke er flad, og derfor kan god tid, el-trolly eller buggy være en god idé – men det var bestemt anstrengelserne værd.

Naturen og klubben spiller godt sammen i Sorø. Her ses et af banens stendiger. FOTO fra klubbens facebook side.

På toppene blev vi blæst godt igennem, medens der var rart og stille i dalene, eller når vi kom i læ af høje eller bevoksning. Det var en god variation, som også var en rigtig god x-faktor i det flotte landskab. Der var stendiger, som var både idylliske og drilske, når vi et par gange endt med at have slag kort foran sådanne. Men vi slap dog godt fra det.

Selvom det var tidligt på sæsonen var banen ret flot. Greens var overraskende gode, da de ikke var hullede, skadet og heller ikke slog bolden ud af kurs og fart. Faktisk var alle greens i samme beskaffenhed, og der var godt løb på dem alle. Det var både vigtigt, godt og overraskende så tildigt på sæsonen, når man tager i betragtning at, de for ganske kort tid siden sneede en hel del.

Tee-boksene var blevet frisket op, og havde skiftet fra farve til tal. Man kunne spille fra 49,53,57 og 61. Vi snuppede 57´eren, og havde dermed lige omkring 5,7 kilometer rundt. På vores vej rundt var der gennemgående en følelse af, at banen gik lidt i eet med naturen. Hvor man på mange baner nok ville kunne føle at man er ude i naturen, så var vores følelse her, at vi var i naturen. Banen spillede ganske enkelt så godt sammen med omgivelserne at det gik i et. Der var blandt andet de omtalte stendiger, som flere steder skar ind over banen, og på en måde fungerede som bindeled mellem bane og natur.

Vi kom godt igennem banen, og var blevet blæst igennem. Men glade var vi, og hul-18 var med til at få smilet frem. Her fandt vi et udslag på 141 meter. Vi skulle slå mod klubhuset, og ned i en dyb dal. Det var smukt med den flotte udsigt, og udslag fra højde på par-3 huller, var dejligt, og nok noget langt de fleste golfere synes rigtigt godt om. Alt i alt en dejlig runde med en lækker afslutning!

Vi fik os en lækker burger i klubben, hvor der tords konfirmations-travlhed var hurtig servering med smil på læben.

På klubbens hjemmeside fandt vi nedenstående facts om Sorø Golfklub:

 

Du kan her se en film om klubben:

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Uden kategori, Udstyr og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.